Pobednici Prvenstva Srbije Foto. privatna arhiva
Sport

STRELJAŠTVO: Još jedna medalja za mladog Pančevca Aleksu Rakonjca. Ovog puta na Prvenstvu Srbije

Pančevo, Pon, 05/08/2019 - 08:15
Aleksandar Stojković


Mladi pančevački strelac Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za kadete koje je održano proteklog vikenda u Novom Sadu. U discipllini trostav 3x20 dijabola vazdušnom puškom on je "ubio" 381 krug i došao do trećeg mesta.

-  Vodio je do pred sam kraj meča, sa 196 u klečećem i 197 u ležećem stavu ali je posustao u stojećem stavu i za dva kruga izgubio titulu, a za razliku od jednog centra i drugo mesto, rekao nam je SIniša Veljković, trener Streljalčke družine Pančevo 1813.

 

Aleksina dve godine mladja sestra, Iva Rakonjac je osvojila petnaesto mesto sa 557 krugova u konkurenciji kadetkinja u trostavu 3x20 metaka vazdušnom puškom, a po prvi put su nastupile Teodora Kondić sa 529 i Ana Tokić sa 524 kruga. One su formirale i ekipu kadetkinja i osvojile peto mesto.
 
Nakon kraće pauze , Aleksa,Iva, Teodora i Ana će nastupiti u Sremskoj Mitrovici 01. i 15.septembra na Prv.Vojvodine i Prv.Srbije u trostavu 3x 10 metaka i 30 metaka u ležećem stavu serijskom malokalbarskom puškom u konkurenciji pionira.MarketingNajnovije vesti