Aleksa Rakonjac Foto: SD Pančevo 1813
Sport

STRELJAŠTVO: Pančevci uspešni na Kupu Srbije, Aleksa Rakonjac u tri finala

Pančevo, Uto, 19/03/2019 - 11:46
Aleksandar Stojković


Aleksa Rakonjac osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji kadeta puškom i plasirao se u Finale KUP SSS u  kategorijama pionira, kadeta i mlađih juniora. U konkurenciji pionirki u finale se plasirala Iva Rakonjac, a kod kadeta pištoljem, u finalu su Velimir Ninković i Mihajlo Slijepčević
 
Proteklog vikenda, je u Beogradu održano treće završno kolo Kupa SS Srbije po B programu, na kojem je nastupilo sedam takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813'', vođeni trenerima Sinišom Veljkovićem za pušku i Branislavom Parezanovićem za pištolj.
 
Aleksa Rakonjac je sa 182 kruga osvojio peto mesto i 6 bodova, vazdušnom puškom ''Zastava'' u konkurenciji pionira, ali je i dalje prvi na listi finalista sa osvojenih 30 bodova. Za finalno takmičenje pionira koje će se održati u Pančevu 30.marta plasirala se i Aleksina mlađa sestra, Iva Rakonjac, sa ukupno 9 bodova, a u ovom kolu je zaradila jedan bod sa 179 krugova. Pet bodova je osvojila i Teodora Kondić za šesto mesto sa 180 krugova, ali je u ukupnom plasmanu jedanaesta, pošto nije nastupila na prva dva kola zbog povrede ruke, i ujedno je prva rezerva ukoliko izostane neko od deset finalista.
 
U konkurenciji kadeta standardnom vazdušnom puškom, Aleksa Rakonjac je osvojio srebrnu medalju i novih deset bodova, sa rezultatom od 583 kruga, sa kojim je u konkurenciji mlađih juniora (od 16 do 18 godina) osvojio peto mesto i novih šest bodova. Tako će Aleksa nastupiti u sva tri predviđena finala, pored pionirskog i kadetskog, u kojima se računa samo osnovni rezultat, nastupiće i u finalnom raspucavanju osam najboljih mlađih juniora puškom, koje je predviđeno u popodnevnim časovima, i koje mogu pogledati i zainteresovani građani.
 
U konkurenciji kadeta standardnim vazdušnim pištoljem, Velimir Ninković je sa 511 krugova, osvojio četvrto mesto i sedam bodova (ukupno 12), a Mihajlo Slijepčević sa 482 kruga, deveto mesto i dva nova boda (ukupno 9) . Obojica su se plasirali u finale od deset najboljih kadeta, što je veliki uspeh za prvu sezonu treniranja.
Nastupio je i mlađi junior Veljko Lazovski sa 494, i kadetkinja Marina Mijatović sa 295 krugova.
 
Narednog vikenda, svi navedeni mladi takmičari će nastupati u Novom Sadu, na finalu Lige Vojvodine.MarketingNajnovije vesti