Sportsko penjanje

Takmičari Planinarskog kluba „Soko" osvojili 15 medalja na Prvenstvu Srbije

Pančevo, Ned, 18/09/2016 - 11:22
Tanja Marin

U parku Barutana, na veštačkoj steni, održano je četvrto kolo Prvenstva Srbije u sportskom penjanju u disciplinama brzinsko i težinsko penjanje za sve kategorije, u organizaciji Planinarskog-ekološkog kluba „Soko" i Sportsko-penjačkog saveza Srbije. Takmičari su bili podeljeni po starosnim i težinskim kategorijama, dok su smerovi penjanja bili prilagođeni uzrastu i veštini takmičara. 

U Pančevo je na četvrto kolo Prvenstva Srbije došao veliki broj klubova iz cele Srbije, a svoje predstavnike imali su Niša, Užica, Vrnjačke banje, Subotice, Beograda, itd. Najveći broj učesnika je bio među najmlađim takmičarima, što govori da su deca izuzetno zainteresovana za ovaj sport, iako je veoma fizički zahtevan, jer se za penjanje koristi snaga čitavog tela. 

Na Prvenstvu Srbije su učestvovali takmičari svih uzrasta, od najmlađih, koji imaju 6 godina, do seniora. U najmlađim uzrasnim kategorijama, takmičari Planiinarsko-ekološkog kluba „Soko" osvojili su dve medalje, a ukupno 15. U konkurencij dečaka rođenih 2009. godine i mlađih (kategorija D6) Nikola Đurović je osvojio zlatno odličje, dok je u kategoriji D8 (2007. i 2008. godište) Marko Dejan osvojio srebrnu medalju. U kategoriji kadeta, koji su se nadmetali i u težinskom penjanju, ali i u brzinskom, zlatno odličje u kategoriji K14 i u težinskom i u brzinskom penjanju pripalo je Aleksandru Cuciću

Mihajlo Šebalj bio je najveštiji u juniorskoj konkurenciji (J16) u težinskom penjanju, što mu je donelo zlatno odličje. Takmičari Planinarsko-ekološkog kluba „Soko" bili su neprikosnoveni u seniorskoj konkurenciji. U brzinskom penjanju, poznatijem kao penjački sprint uz stenu, Miloš Stefanov je zauzeo prvo mesto, dok u težinskom penjanju najsjajnije odličje otišlo u ruke Bojana Jevtića

Na takmičenje iz cele Srbije došlo je oko 50 takmčara, koji su bili izuzetno zadovoljni uslovima koje su imali u Pančevu, kao i izgledom stene i staza i smerova kojima su se penjali. 

 
MarketingNajnovije vesti