Aleksa Rakonjac Foto: Bojan Babin
Sport

TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Strelac Aleksa Rakonjac

Pančevo, Sub, 31/07/2021 - 11:46
Relja JarkovačkiAleksa Rakonjac, sedamnaestogodišnji učenik Gimnazije ‚‚Uroš Predić”, više je nego talentovan strelac. Do sada je osvajao mnoge nagrade, 2020. godine bio je najbolji kadet vazdušnom puškom na listi SS Srbije, prethodno najbolji pionir puškom za 2019. godinu.

Aleksa nam objašnjava kako je počeo da trenira streljaštvo i kako ga je zavoleo:

 -Streljaštvom sam počeo da se bavim u šestom razredu osnovne škole, pre toga sam se bavio različitim sportovima, ali se u njima nisam pronalazio uopšte, više sam išao radi neke fizičke aktivnosti. Meni je tada bilo baš zanimljivo streličarstvo, ali tada sam bio fizički mali i onda je najsličnije tome bilo streljarštvo. Negde kada smo bili na  selu gađali smo iz neke puške, to mi se baš dopalo i onda sam počeo da treniram. Ne sećam se tog nekog konkretnog momenta kada sam zavoleo streljaštvo, trenirao sam i u jednom momentu mi je to postalo poprilično važno. 

 

Aleksa Rakonjac
Foto: privatna arhiva
Aleksa Rakonjac.jpg

Aleksa je osvojio i titulu šamiona Srbije u kategoriji juniora puškom po A programu, i sa svojih 17 godina postao kandidat za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Kako navodi, ovogodišnja situacija sa pandemijom virusa Covid-19, njemu je pomogla da bi kroz online školovanje lakše mogao da trenira:

Kada su nam dali da birmo kako bismo da idemo u školu, ja sam odabrao da idem skroz online. To sam odabrao u principu baš zbog tih treninga koje sam imao, olakšalo mi je to da svaki dan mogu da idem na trening i da lakše sve kombinujem. Nekad je malo teže iskombinovati takmičenja, koja su dosta česta u odnosu na ostale sportove, i školu. Ali rekao bih da sam uspeo da naučim da organizujem vreme do sada, tako da ni to nije problem. Što se tiče daljih planova, nastaviću sa sterljaštvom svakako, planiram da upišem fakultet, pa ću zajedno sa fakultetom nastaviti da treniram. Streljaštvo je nešto što mene kao osobu opisuje, neki moj karakter. Ja sam mirna osoba, staložen sam, to je nešto što je obavezno u streljaštvu. Na takmičenjima nema burnih reakcija, negativnih ili pozitivnih, ružno je za videti u svakom smislu.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti