• ‚‚Tamiš” nemoćan i protiv ‚‚Mega Leksa”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši ‚‚Mega Leksa” naneli su ‚‚Tamišu” deseti poraz u Superligi Srbije rezultatom 90:68 (21:16; 28:18; 22:18; 19:16). Previše izgubljenih lopti i malo šuterski raspoloženih igrača u redovima pančevačkog tima bili su uzroci novog poraza.

    Meč između ‚‚Mega Leksa” i ‚‚Tamiš” u Sremskoj Mitrovici pokazao je da u ovakvom odnosu kvaliteta sastava klub iz našeg grada ne može da se rezultatski nosi sa ekipa koje su nastupale u ABA ligi. Dok su imali snage i koncentracije košarkaši ‚‚Tamiša” su uspevali da prariraju protivniku, čak su i imali prednost sa početku susreta (4:7; 7:10), ali sredinom druge deonice susreta protivnik koristi brojne greške u napadu Pančevaca i pravi dvocifrenu razliku (30:19). Ekipa ‚‚Mega Leksa” je igrala brže, uspevala da pogodi šuteve sa distance, a trener Dejan Milojević je maksimalno iskoristio ‚‚dužinu” svoje klupe da tokom većeg dela susreta igru svog tima drži u visokom intenzitetu. Domaćin je na odmor otišao sa prednošću od 15 poena (49:34), a kako u nastavku ‚‚Tamiš” nije imao dovoljno snage, a samim tim i koncentracije nije uspeo da pripreti protivniku. ‚‚Mega Leks” je iskoristio sve greške protivnika (20 izgubljenih lopti), u 24. minutu prednost uvećao na više od 20 poena (57:36). Ne ispustivši prednost mirno su priveli meč kraju i po drugi put u Superligi Srbije savladali ekipu ‚‚Tamiša”.

    Najkorisniji igrač susreta bio je fantastični Nikola Jokić sa indeksom 41 i dabl-dabl učinkom (18 poena, 16 skokova i 5 asistencija), a podršku su mu pružili Kori Vebster i Marko Kešelj sa 13 poena. ‚‚Tamiš” je predvodio iskusni Vuk Ivanović, koji je kao i Jokić ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 11 skokova uz indeks korisnosti 26, a 13 poena postigli su Dragan Kruščić (7 asistencija) i Dušan Hukić.

    Sa samo jednom pobedom u 11. odigranih utakmica ‚‚Tamiš” je i dalje poslednji tim na tabeli elitnog takmičenja. U narednom kolu pančevački košarkaši u nedelju, 31. maja, igraju pred svojim navijačima u Hali sportova na ‚‚Strelištu” protiv ekipe ‚‚Metalca” iz Valjeva. Susret počinje u 18 i 30.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]