• Tamiš slavio u Leskovcu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako u kompletnom sastavu košarkaši Zdravlja nisu uspeli da dođu do druge pobede u KLS-u, pošto je u leskovačkoj Hali sportova od njih bio bolji pančevački Tamiš rezultatom 88:74 (21:22, 25:19, 24:22, 18:11). Nakon utakmice „Farmacuti“ su ostali i bez trenera, pošto je Lazar Spasić usled skora 1-4 podneo ostavku.

    U uvodnih 10 minuta dva tima, koji nisu baš najbolje počeli sezonu, bili su izjednačeni, a Leskovčani su u finišu materijalizovali tehničku grešku trenera gostiju da dobiju prvi period igre (22:21). Pančevce je u nastavku krenuo šut za tri poena, iskusni Smiljanić je kažnjavao lošu odbranu Leskovčana, pa su stigli i do plus 9 (44:35).

    Uspeli su ”Farmacuti” do odlaska na odmor da ublaže prednost, najviše zahvaljajući kapitenu Radivojeviću koji najpre pogodio van linije 6,75, a zatim u poslednjim sekundama i sa više od polovine terena (46:41).

    Pokušali su Leskovčani da agresivnom odbranom okrenu utakmicu na svoju stranu, ali su gosti iz Pančeva, ne samo uspeli da odgovore, nego da dođu i do dvocifrene prednosti 67:56 i da u poslednju četvrtinu uđu sa prednošću od 70:63.

    Nisu ispuštali  košarkaši Tamiša prednost, a kada su povratili dvocifrenu  razliku na svoj konto bilo je jasno da će doći do prve pobede u sezoni. Tačku na pobedu stavio je kapiten tima iz Pančeva Ivan Smiljanić koji je meč završio sa 22 poena i sa 6 pogođenih trojki.

    U ekipi Zdravlja istakli su Škundrić sa 16, Lampkin sa 15, dok su Morgan i Tavakalijan upisali po 12 poena.

    Ekipa iz Leskovca nakon i četvrtog poraza u sezoni moraće da potraži i novog trenera pošto je na konferenciji nakon utakmice Lazar Spasić podneo ostavku.

    Iako u kompletnaom sastavu košarkaši Zdravlja nisu uspeli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport