Sport

TEKVONDO NADA PANČEVA: Cilj je osvojiti medalju na Gran priju

Izvor: 
Katarina Kaznovac Pet, 29/09/2017 - 00:42
Nikola Vučković iz Pančeva, iako ima samo 23 godine, već je osvojio veliki broj medalja. Ovaj mladi Pančevac, reprezentativac Srbije u tekvondou, osvajao je nekoliko državnih prvenstava, četvorostruki je prvak Balkana, a na  evropskoj Univerzijadi osvojio je srebrnu medalju. Učesnik je pet svetskih prvenstava. Tekvondo je počeo da trenira u svojoj osmoj godini ugledajući se na stariju sestru. Nikola je student fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, usput  radi u jednom pančevačkom kafiću kako bi zaradio džeparac.
 

nixon1.jpg

 

 

 

- Treniram u Pančevu u klubu "Koloseum", a vikendima idem u Rumu gde imam svoje vec ustaljene sparing partnere.  Petnaest godina već treniram, a u Reprezentaciji Srbije sam od 2011. Oduvek sam voleo borilačke sportove, pa se tako i rodilo jako rano interesovanje za ovaj sport. Tekvodno je veoma zahtevan sport i potrebno je mnogo truda kako bi se postigli vrhunski rezultati. Osim putovanja na evropska i svetska takmičenja, odlazak na ostala takmičenja finansiram iz svog džepa. - kaze Nikola Vuković.
 

20170917_190422-02.jpeg

 

 

 

Nedavno se vratio sa otvorenog turnira u Poljskoj gde se izborio za srebrnu medalju. U oktobru ga čeka novo veliko takmičenje.
 
- Bio sam u Poljskoj na turniru Polish open G1 klase  koje je bodovano za svetsku listu , bio sam drugi. Pobedio sam  Poljaka, Belorusa, drugog Poljaka koji je vicešampion Evrope a na kraju sam izgubuo od Belgijanca koji je svetski šampion. Malo mi je nedostajalo da budem prvi, ali sam u poslednjim sekundama izgubio. Sledeće takmičenje je KUP Srbije, Srbija Open u Beogradu i najverovatije  Gran pri gde ucestvuje 32 najbolja takmičara u svetu. Odrzava se u Londonu krajem oktobra. -  kaze Nikola i dodaje da mu je cilj sada da iz Londona u Pančevo donese medalju.
 

nixon2.jpg

 Marketing

Najnovije vesti