Sport

Treking liga pod nogama pančevačkih učesnika

Izvor: 
Milica Pešterac Uto, 24/10/2017 - 19:20

Aleksandar Mitić, član Planinarskog društva „Jelenak“ iz Pančeva, pobednik je Treking lige Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Pored ove pobede, poneo je i odličje najboljeg u Vojvođanskoj treking ligi, kao i u Kupu Srbije.

treking.liga_.jpg

On je na nivou Vojvodine savladao 267 km na visinskoj razlici od 5 897 nadmorske visine, dok je u Treking ligi Srbije prešao 232 km na visinskoj razlici od 10 901 metar nadmorske visine. 

Treking liga je planinarsko takmičenje u pešačenju/trčanju koje se održava na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti, sa ciljem prelaženja u što kraćem vremenskom periodu.

Ovo je druga godina zaredom da je pobednik najvećeg nacionalnog takmičenja u trekingu iz „Jelenka“, a pored njih se ističe još i Aleksandar Šac koji je u ovoj godini osvojio čak šest medalja. 

Članovi PD„Jelenak“ su u svakom od devet kola osvojili barem po jedno odličje i tako sezonu završili sa ukupno 23 medalje, dok se u ekipnoj konkurenciji nalaze na 6. mestu od ukupno 70 klubova u Srbiji.Marketing

Najnovije vesti