Vaterpolo

Trinaestogodišnjaci ‚‚Mladosti" pobednici polufinalnog turnira Prvenstva Srbije (FOTO)

Pančevo, Ned, 10/07/2016 - 13:47
Tanja Marin


PANČEVO - Tokom ovog vikenda na otvorenom bazenu Sportskog centra ‚‚Strelište" održan je polufinalni turnir Prvenstva Srbije za vaterpoliste rođene 2003. godine, na kojem su ubedljivo slavili domaći vaterpolisti ‚‚Mladosti". Pobednik polufinalnog turnira i drugoplasirana ekipa ‚‚Crvene zvezde" izborili su učešće na završnom turniru Prvenstva Srbije.

Vaterpolo klub ‚‚Mladost" bio je domaćin jedne grupe polufinalnog turnira Prvenstva Srbije za trinaestogodišnjake, na kojem su pored pančevačke ekipe nastupili vaterpolisti ‚‚Crvene zvezde", beogradskog ‚‚Taša" i ‚‚Valisa 93" iz Valjeva. Tokom dvodnevnog turnira na gradskom otvorenom bazenu viđeno je šest veoma interesantnih utakmica, pa su čak i pančevački vaterpolisti, prvi favoriti na ovom takmičenju, morali da igraju maksimalno ozbiljno i koncentrisano kako bi zabeležili sve tri pobede. Ovog vikenda im nije baš sve polazilo za rukom, ali koliki kvalitet poseduju, čak i kad nemaju svoj dan, pokazuje i to što su zabeležili sve tri pobede. U prvom susretu su bili bolji od ekipe ‚‚Valisa 93" rezultatom 10:4, u drugoj utakmici su savladali ‚‚Taš" iz Beograda rezultatom 12:8, a drugog dana je ‚‚pala" i ‚‚Crvena zvezda" rezultatom 5:2, u meču u kojem su se najbolji vaterpolisti Vojvodine propisno ispromašivali. 

vaterpolo.jpg

 

Kako bi ostvarili zacrtan cilj i na finalnom turniru Prvenstva Srbije, i za dve nedelje, došli do medalje, trener ‚‚Mladosti" Slobodan Stančul ističe da njegove igrače očekuje još rada, kako bi ispravili greške koje su ovog vikenda pravili. 

- Ovaj polufinalni turnir nam je odlično poslužio da sagledamo koliko treba još da radimo i da se spremimo za finalni turnir Prvenstva Srbije. Videli smo na ove tri utakmice koji su nedostaci, pa ćemo se potruditi da u narednom periodu to i otklonimo. Deca vredno treniraju, dva puta dnevno, i nema sumnje da će za dve nedelje sigurno igrati bolje. Nijanse su samo u pitanju. Ovi momci imaju kontinuitet osvajanja prvih mesta na poslednjih nekoliko takmičenja u poslednje dve godine, imaju dosta samopouzdanja, ne boje se protivnika - što je veoma bitno kod dece, i u svaku utakmicu ulaze maksimalno. To je dovoljno da jedna generacija trinaestogodišnjaka pobeđuje, istakao je posle pobede na polufinalnom turniru trener Stančul

vaterpolo.jpg

 

Sa dve pobede protiv ‚‚Taša" i ‚‚Valisa 93", ekipa ‚‚Crvene zvezde" zauzela je drugo mesto na ovom turniru i tako izborila plasman na finalnom turniru. 

- Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Imali smo cilj da se plasiramo na finalni turnir Prvenstva Srbije što smo i ostvarili. Igrom sam donekle zadovoljan, a uvek postoji prostora da se popravi i da se radom na treninzima usavrši kako bi igra bila bolja, i kako bi se već na sledećoj utakmici greške popravile. Cilj na Prvenstvu Srbije je da osvojimo jednu od medalja, pa ćemo krenuti utakmicu, po utakmicu, sa motivom da pobedimo, a videćemo da li ćemo u tome i uspeti. Prvenstveni cilj - učešće na završnom turniru Prvenstva Srbije smo ispunili, a ukoliko se to kruniše medaljom, uspeh će biti još veći, rekao je posle plasmana na finalni turnir Prvenstva Srbije, trener ‚‚Crvene zvezde", Jasmin Halilović. 

vaterpolo.jpg

 

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije će osim ekipa ‚‚Mladosti" i ‚‚Crvene zvezde" učestvovati i trinaestogodišnji vaterpolisti ‚‚Partizana" i ‚‚Beograda". Završni turnir na programu je za dve nedelje, 23. i 24. jula. Domaćin će biti naknadno određen, a postoji mogućnost da će najbolja četiri kluba u ovoj generaciji ugostiti Pančevo.

T. M.

vaterpolo.jpg

 
MarketingNajnovije vesti