Foto: GU Pančeva
Sport

U Omoljici dočekan olimpijski plamen SOŠOV i otvorene „Male Olimpijske igre"

Izvor: 
GU Pančeva Uto, 08/05/2018 - 14:18

U Omoljici je danas svečano otvoreno okružno takmičenje “Male Olimpijske igre” i dočekan olimpijski plamen Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV).

Takmičenje je organizovano u OŠ “Dositej Obradović”. SOŠOV se ove godine održava od 17. do 20. maja u Novom Sadu . Iz pančevačke opštine, plasman je ostvarilo više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, je u prisustvu predstavnika Saveza za školski sport grada Pančeva, svečano otvorio manifestaciju, pozdravio prisutne i zahvalio se na pozivu sledećim rečima:

– Bavljenje sportom doprinosi ne samo zdravom i pravilnom razvoju vas, naše dece, već i jačanju timskog duha, drugarstva i pravih vrednosti. Stvaranje sportskog duha kod dece i njegovo podsticanje, u velikoj meri zavisi i od vaspitača i trenera. Zato se nastoji da deca budu vođena od strane stručnih ljudi koji su spremni da svoje vreme, znanja i veštine prenesu na buduće sportiste, rekao je ovom prilikom Saša Pavlov.

Prvi SOŠOV je održan 1970. godine u Novom Sadu, sa preko 4500 učesnika u 11 sportova, a ove godine se očekuje preko 5. 500 učesnika u 14 sportova: odbojka, košarka, futsal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje, moi (poligon), džudo, karate, basket 3 na 3 i ritmička gimnastika.

 
MarketingNajnovije vesti