Ragbi u Starčevu Foto: RK Starčevo
Sport

U STARČEVU ODRŽAN TURNIR: Pobedu odneo ragbi sport!

Pančevo, Uto, 07/08/2018 - 13:10
Aleksandar Stojković


Starčevo je u nedelju, 5. avgusta, bilo domaćin 9. međunarodnog ragbi turnira. Učestvovale su ekipe Borca, pančevačkog Dinama, Vukovi iz Zenice, Ragbi reprezentacija veterana Srbije, Balkanski komarac i Povratak otpisanih. Odigrano je ukupno sedam utakmica, a o pobedniku se nije vodilo računa. U nedelju je u Starčevu pobedio ragbi.

Do sada najmasovniji turnir u Starčevu uveličali su gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Norveške i Nemačke, kao i generalni sekretar Evropske Veteranske Ragbi Asocijacije (EVRA)  gospodin Marko Protega.

- Mislim da smo celokupnom organizacijom podigli lestvicu na jedan viši nivo i samim tim postavili standarde za ovakve manifestacije. Veterani Borca sledeće okupljanje imaju za Grožđebal u Vršcu, a do kraja godine je predviđeno još i učešće na turniru veterana u Beogradu, rekao namje Aca Kostić koordinator veterana RK Borac

Igor Tomašić, trener pionira RK Borac je s nama podelio utiske o turniru:

- Ovo je bila veličanstvena proslava 40 godina ragbija u Starčevu, turnir su otvorile dve ekipe Borca, ona koja je tek zakoračila na travnati teren, zajednička ekipa pioniri i petlići, i veterana koji su 1978 godine činili prvi sastav Borca. Iako je iskustvo bilo na stani sedih glava, pobedu je odnela ekipa dečaka i devojčica uz dobranu pomoć veterana. Ukupno je odigrano 7 utakmica i mnogobrojna publika uživala je u igri sa jajolikom loptom, rekao je Tomašić.

Po završetku turnira odigrano je "treće poluvreme" gde je 150 učesnika uživalo u višečasovnom druženju i evociranju uspomena iz "onih vremena". Radivoje Tasković kao predsednik kluba uručio je zahvalnice i pehare svim učesnicima turnira, kao i predstavnicima Ragbi saveza Srbije, Ragbi saveza Vojvodine i Sportskog saveza Pančeva, a najveće ovacije i priznanja su dobili članovi Borca koji su nastupili 1978 godine.

Generalni sekretar RSS Stevan Ilijašević uručio je posebno priznanje RK Borac za 40 godina rada i razvijanja ragbi sporta.

Marko Protega generalni sekretar EVRA koji je došao iz Nemačke specijalno za ovaj turnir nije krio svoje oduševljenje:

- Na prostoru eks YU ovo je definitivno najveći događaj u našem sportu, bilo je pravo zadovoljstvo gledati utakmice i videti stare prijatelje. Potrudiću se da ova manifestacija postane deo EVRA porodice, a daću sve od sebe da na 10 jubilarnom turniru budu prisutno i svih 16 ekipa iz cele Evrope i da manifestacija traje dva dana.

Predsednik RK Vukovi iz Zenice Andrija Petrović je takođe bio oduševljen turnirom:

- Neverovatan događaj, presretan sam što sam deo ove velike ragbi familije koja se svakim danom širi, domaćini iz Starčeva su se potrudili da nam izađu u susret u svakom pogledu i neizmerno im hvala na tome. Takođe su nam postavili domaći zadatak za susrete koje mi planiramo da organizujemo.
MarketingNajnovije vesti