• U toku drugi Letnji šahovski kamp „Letenka 2022“, Pančevci među organizatorima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U samom srcu Fruške Gore u toku je drugi Letnji  šahovski kamp  “Letenka 2022” koji traje do nedelje, a namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta.

    Učesnici tokom ove sedmice imaju priliku da unaprede znanja iz šaha sa istaknutim šahovskim predavačima i uživaju u lepotama Fruške Gore kroz različite propratne edukativne i sportske aktivnosti.

    Rad sa decom je organizovan u grupama u zavisnosti od prethodnog poznavanja šaha. Organizatori su ŠK Bubamara – Novi Sad i  ŠK Aljehin – Pančevo, a kamp su podržali i pomogli Šahovski savez Srbije, Šahovski savez Vojvodine, Šahovski savez Novog Sada, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, Atletski klub Borac i Plesni klub Neo-dens iz Novog Sada.

    Na kampu učestvuje 35 polaznika, čak desetoro više nego prošle godine, koji su podeljeni u dve starosne grupe. Sa njima predano rade renomirani predavači i iskusni šahovski treneri. Sa decom su u kampu sve vreme Almir Gagić, ispred ŠK Bubamara Novi Sad, kao i otac i ćerka Predrag i Ksenija Tomin, koji vode ŠK Aljehin iz Pančeva. Njima svesrdno pomažu i gostujući predavači, FIDE majstor i FIDE trener Josip Dekić, kao i trojica FIDE majstora – Danko Bokan, Stevan Jović i Nenad Dimitrijević.

    Učesnici kampa imaju priliku da, nakon proširivanja šahovskih vidika i sticanja novih znanja, provere naučeno kroz brojne turnire koji se u međuvremenu organizuju. Najvažniji među njima svakako je rejtingovan turnir u klasičnom šahu, u sedam kola i po tempu od 60 minuta po igraču za celu partiju, sa bonifikacijom od 30 sekundi. Pored toga, igraju se i rejtingovani turniri i ubrzanom i brzopoteznom šahu, kao i hendikep mečevi i simultanke sa predavačima.

    Kako ističe Almir Gagić, jedan od idejnih tvoraca i organizatora kampa, pored šahovskih lekcija i turnira, deca imaju priliku i da se bave različitim sportovima. 

    – Atletski klub Borac se aktivno uključio u pripreme naših mladih šahista i svakog dana organizuje zanimljive sportske aktivnosti četiri puta dnevno, koje imaju za cilj da mentalno i fizički oblikuju polaznike i razviju im neophodnu kondiciju za višečasovno bavljenje umnim aktivnostima. A da sve bude još zanimljivije, pobrinuo se i Plesni klub Neo-dens iz Novog Sada, koji mališane svakodnevno uči plesne korake, te uz igru i zabavu vreme ovde prosto leti – zaključio je Gagić.

    Kamp se završava u nedelju, kada će najuspešnijima na turnirima biti dodeljene nagrade, dok će svi polaznici kampa dobiti sertifikate o učešću. 

    U samom srcu Fruške Gore u toku je drugi Letnji  šahovski kamp  “Letenka 2022” koji traje do nedelje, a namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]