Tenis

U utorak počinje jubilarni 20. teniski turnir „Pančevo Internacional"

Pančevo, Pet, 26/08/2016 - 20:13
Tanja Marin


PANČEVO, 26. avgust – Teniski klub „Dinamo" od 30. avgusta do 3. septembra biće po dvadeseti put domaćin ITF-ovog međunarodnog turnira za tenisere i teniserke do 18 godina. Kao i prethodnih godina, na ovog turniru druge kategorije učestvovaće najbolji svetski mladi igrači i igračice, ne računajući one koji će sledeće nedelje učestvovati na juniorskom Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država (US Open). 

Na jubilarnom 20. turniru učestvovaće i srpski takmičari, kao i predstavnici „Dinama". Sigurna učesnica Pančevo Internacionala je Emilija Kojčić, dok će u subotu, posle zvanične prijave takmičara, biti poznato da li će pančevački klub imati još nekog predstavnika u glavnom žrebu turnira. Kroz kvalifikacije, mesto u glavnom žrebu turnira pokušaće da pronađu „Dinamovci" Dragan Omčikus i Iori Jošida, kao i Pančevac u dresu „Crvene zvezde" Kosta Petrov u konkurenciji juniora, dok će kod juniorki u kvalifikacijama za sada sigurno učestvovati Milana Vulin i Natalija Đukić. Postoji mogućnost da mesto u kvalifikacijama dobiju još neki predstavnici pančevačkog kluba, ali to će biti poznato tek posle zvanične prijave tenisera i teniserki. 

Kvalifikacije za Pančevo Internacional, ITF-ov turnir druge kategorije, biće održane u nedelju, 28. avgusta, i u ponedeljak, 29. avgusta, na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Mladost" i na terenima Teniskog kluba „Mladost". Prvi mečevi u kvalifikacijama počinju u 9 časova.

Svečano otvaranje jubilarnog 20. Pančevo Internacionala biće održano u ponedeljak u 19 časova na kod glavnih teniskih terena na Sportskom centru ‚‚Mladost", dok će mečevi prvog kola biti odigrani u utorak, 30. avgusta, sa početkom u 9 časova

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti