Foto: AK „Dinamo"
Atletika

Uspešan vikend atletičara pančevačkog „Dinama"

Pančevo, Pon, 26/09/2016 - 18:06
Tanja Marin











Petar Ivačković, atletičar „Dinama", u subotu je na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore u Kruševcu osvojio bronzanu medalju. On je posle pauze nastavio sa intenzivnim treniranjem i u trci na 1500 metara zauzeo treće mesto rezultatom 4:11,00. Petar Ivačković je trkač koji je specijalista i za kros trke, pa će u narednom periodu trčati na trkama u prirodi. 

Istog dana u Beogradu je održano državno prvenstvo za mlađe pionire na kojem su nastupila dva takmičara Atletskog kluba „Dinamo" – Aleksa Živanov i Stefana Stoilković. Aleksa Živanov je osvojio bronzano odličje u skoku u dalj skokom od 5.01m. Ovo je velik uspeh za mladog pančevačkog atletičara, pošto mu je ovo prvi nastup na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire. 

Stefana Stoilković je učestvovala u trci na 600 metara. U samom finišu pokušala je da se baci u cilj, ali se saplela i ostala bez medalje. Ipak, u ovoj izuzetno uzbudljivom finalu uspela je da ostvari najbolje lično vreme. 

Foto: AK „Dinamo"
atletika dinamo.jpg

Još jedno u nizu takmičenja na kojem su učestvovali atletičari „Dinama" proteklog vikenda, a možda i najznačajnije, jeste Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji juniora. Posle dosta godina, pančevački klub je učestvovao u ekipnom nadmetanju, iako je poznato da zbog uslova na Gradskom stadionu kubure sa treniranjem i atletičarima koji se nadmeću u tehničkim disciplinama (u bacačkim, skakačkim disciplinama i u trkama sa preponama). Ipak, uspeli su da sastave ekipu koja se sastojala od pionira i mlađih juniora i da na start i zaletišta svih disciplina izvedu barem jednog takmičara. 

Rezultat „Dinamu" ovoga puta nam nije bio u prvom planu, već sticanje iskustva u ovom vidu atletskog takmičenja, u kojem će se od sledeće sezone redovno nadmetati. 

Ekipu su činili: Stefan Mihajlov (100m i štafeta), Lazar Konstantinović (110m prepone), Ivan Božanić (400m), Uroš Jovanovski (800m), Mladen Mitrić (3000m), Sava Brankov (rezerva), Mladen Ristić (skok u vis), Aleksandar Šac (bacanje koplja), Filip Buza (troskok), Mihajlo Katić (rezerva), Filip Stefanović (bacanje kugle) i Nikola Radovanović (skok u dalj).

Treneri koji su pripremali atletičare za ovo takmičenje, ali i oni koji svakodnevno rade sa ovim izuzetno talentovanim i perspektivnim takmičarima su: prof. Mile Ugren, prof. Ljupčo Cvetkoski, prof. Slobodan Marinkov i pomoćni trener Filip Vlajić

 








Marketing



Najnovije vesti