Plivački savez Srbije
Plivanje

Vanja Grujić i Jelena Vrhovac prvakinje države u plivanju

Pančevo, Pon, 21/03/2016 - 00:52
Tanja Marin
Kadetkinje osvojile dve medalje, pionirke tri


Proteklog vikenda na bazenu u Pirotu održano je Pojedinačno i ekipno zimsko prvenstvo Srbije u plivanju za kadete i pionire. Učestvovali su najbolji mladi prlivači u zemlji, a među njima je bilo i 16 plivača pančevačkog ‚‚Dinama", četiri u konkurenciji kadeta i 12 pionira. Najuspešnije su bile kadetkinja Vanja Grujić nova prvakinja države u disciplini 200 metara leđnim stilom i pionirka Jelena Vrhovac, koja je došla do najsjajnijeg odličja u disciplini 100 metara delfin stilom. 

Novoizgrađeni dvadesetpetometarski bazen u Pirotu u petak i subotu ugostio je najbolje kadete i kadetkinje Srbije, dok su u nedelju u istom bazenu plivali pioniri i pionirke. Ekspedicija Plivačkog kluba ‚‚Dinamo", koja je otputovala na jug zemlje u Pančevo se vratila sa pet osvojenih medalja: dva zlata, jednim srebrnim odličjem i sa dve bronze. Uz to pionirke su u stafeti 4 puta 50 metara slobodnim stilom na cilj stigle kao četvrte, dok su u istom sastavu u štafeti 4 puta 50 metara mešovitim stilom trku završile na 5. mestu.

Kadetkinja Vanja Grujić je u dominantnom stilu došla do titule prvakinje Srbije u disciplini 200 m leđnim stilom, pošto je trku završila nešto više od 14 sekundi ispred drugoplasirane, s vremenom 2:24,82. Njoj je pripalo i srebrno u disciplini 200 metara mešovito (2:33,21). Osim Vanje Grujić u konkurenciji kadeta ‚‚Dinamo" su predstavljali i Dunja Nišić, Tijana Smiljković i Miloš Petrović. 

Plivački savez Srbije
plivanje.jpg

 

Da se u ‚‚Dinamu" kvalitetno radi sa svim uzrastima i podjedako na razvoju tehnike u svim stilovima pokazuje i činjenica da ovaj klub ponovo ima pionirsku prvakinju Srbije u disciplini 200 metara delfin stilom. Zlato u ovoj disciplini osvojila je Jelena Vrhovac u vremenu 1 minut, 21 sekund i 61 stotinku. Dve medalje i to bronzane pripale su Katarini Belić u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom, a veoma zapažene rezultate ostvarile su i Maša Vidaković, Teodora Nogulović, Anja Gvozdenović, Zora Jovanović, kao i pioniri Mihajlo Lazarević, Ognjen Stojšić, Vuk Milosavljević, Ognjen i Stefan Stojnov, kao i Danijel Kelemen. 

Plivački savez Srbije
plivanje.jpg

 

Posle najvažnijeg takmičenja u zimskom delu sezone, Prvenstva Srbije, plivače ‚‚Dinama" očekuje nešto lakši deo sezone, tokom kojeg će vredno trenirati i nastupati na domaćim i međunarodnim mitinzima u zemlji i regionu. Već ovog vikenda nastupiće na Međunarodnom plivačkom mitingu ‚‚Subotičkih 200 i više", koji po treći put organizuje Plivački klub ‚‚Spartak". Pravo nastupa na ovom mitingu imaju plivačice i plivači svih uzrasnih kategorija. 

 

T.M.
MarketingNajnovije vesti