Mirkov
Sport

Veliki uspeh atletičara Panonije na Prvenstvu Srbije za mlađe junior, u Pančevo stiglo srebro

Izvor: 
013info Pon, 06/06/2022 - 09:57Na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, koje je održano u subotu, 4. juna, u Sremskoj Mitrovici atletičar Panonije Vladimir Mirkov osvojio je srebrno odličje.

“Nakon duzeg oporavka od koronavirusa i povratka treninzima Vladimir Mirkov je, iako još u kategoriji pionira, smogao snage da u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarima u disciplini sportskog hodanja, dođe do srebra”, saopšteno je iz AK “Panonija”.

Po novim propozicijama u disciplini sportskog hodanja za mlade juniore, distanca je povećana sa 3.000 na 5.000 m, što predstvlja veliki zalogaj i za starije takmičare. Vladimir je od samog starta zauzeo četvrtu pa onda i treću poziciju u trci. Kako je takmičar ispred njega "zaradio" 3 tehničke greške (savijeno koleno), Vladimir je umesto bronze tako došao do srebra bez ijedne opomene. Krajnji rezultat je bio 33:12 min.

Treba napomenuti da je pored trenera Saše Stojilovića veliki doprinost poboljšanju Vladimirove tehnike  dao i trener AK Tamiš Zoran Kocić.

Ovom medaljom Vladimir Mirkov samo potvrđuje da je i dalje jedan od najboljih starijih pionira u državi, zaključuje se u saopštenju kluba.

 
MarketingNajnovije vesti