Foto: RK "Dinamo 1954"
Sport

VELIKI USPEH JUNIORSKE RAGBI REPREZENTACIJE: Srebro za Srbiju i grad Pančevo

Izvor: 
RK Sre, 26/04/2017 - 15:15

Juniorska U18 ragbi reprezentacija Srbije je zauzela drugo mesto na Prvenstvu Evrope - Konferencija 2 u Slovačkoj. U grupi su pored Srpske reprezentacije bile i reprezentacija Švajcarske, Izraela, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Moldavije. Orlići su odlično odigrali i došli do polufinala gde su u polufinalu savladali reprezentaciju Hrvatske rezultatom 10:6. Nakon toga ih je u finalu čekala Švajcarska. Dobru igru su pokazali do kraja, vodili su celu utakmicu, ali ih je nesrećno izgubljena lopta pet minuta pred kraj koštala prvog mesta. Utakmica je završena rezultatom 20:14 u korist Švajcarske.

Posebnu čast za državnu reprezentaciju pokazali su igrači Ragbi kluba "Dinamo 1954" - Petar Hinić, Danilo Rašeta, Nikola Advigov, Vladan Dabić, Miloš Cvetković, Mihailo Marjanović i Stefan Ranković. Ime našeg grada Pančeva proneli su evropskim gradovima i izborili se za srebrnu medalju na veoma važnom prvenstvu Evrope do 18 godina.

- Velika zahvalnost Gradu i Sportskom savezu jer su pomogli da talenti ovog sporta zaigraju među najboljim reprezentacijama Evrope. Ponosni smo na naše igrače i želimo im uspešne sportske karijere kao i upise na fakultete, jer većina tima sprema prijemni ispit za predstojeći upis na fakultete. Oni su pokazali da se Dinamo vratio staroj slavi i da Dinamova omladinska škola dominira srpskim ragbijem, rekao je sportski direktor Igor Stojadinović.

Nakon povratka sa evropskog sledi domaće takmičenje gde seniori Dinama gostuju u Loznici, a mlađe kategorije očekuje turnir na Makišu.
MarketingNajnovije vesti