Sport

Vršačka ulična sportijada održaće se od 21. do 24. jula

Izvor: 
013info Pon, 04/07/2016 - 23:27

Vršačka ulična sportijada održaće se od 21. do 24. jula ove godine. Organizatori najavljuju takmičenja u basketu (3x3, 1x1 i šut za 3 poena), odbojci na pesku, stonom tenisu i trčanju. Pored sportskih nadmetanja, ovogodišnju Sportijadu, obeležiće i edukativna predavanja, humanitarne akcije, žurke kao promocija volonterizma. Promoteri ovogodišnje Sportijade su proslavljeni srpski sportisti Andrija Gerić i Boban Marjanović. 

Sportijada će biti otvorena predavanjem o sportu, koje će se održati 21. jula. Narednog dana održaće se takmičenje u odbojci na pesku na gradskom jezeru. Turnir će se igrati i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U subotu 23. jula odigraće se turnir u basketu u kategorijama 3x3, 1x1 i šut za 3 poena, a u nedelju, 24. jula turnir u stonom tenisu i ulična trka (5km i 10km).

Organizatori pozivaju sve da posete sajt www.sportijada.rs na kome mogu dobiti sve informacije o prijavi za sportska takmičenja, smeštaju, volontiranju i ostalim stvarima povezanim sa Sportijadom.  

Reklamni video možete pogledati ovde.

Ova manifestacija po prvi put je organizovana 2013. godine i od tad se organizatori vode vizijom da kroz promociju sporta, volonterizma, edukacije i solidarnosti mladima ponude kvalitetnu alternativu za provođenje slobodnog vremena. Prve godine Sportijada je nosila naziv ‚‚Turnir u basketu – Sportom do uspeha” i okupila je 97 takmičara mahom iz Vršca. Naredne godine promenjen je naziv u ‚‚Vršačka ulična olimpijada – sportom do uspeha", a osim basketa održana su takmičenja i u odbojci na pesku, stonom tenisu, plivanju i trčanju na kojima je nastupilo 250 takmičara, dok je prošle godine dodat biciklizam i na ovom takmičenju učestovalo 370 takmičara i 40 volontera iz 21 grada širom Srbije.Marketing

Najnovije vesti