medalja Foto: privatna arhiva
Sport

Žetva medalja pančevačkih džudista

Izvor: 
M. S. Pon, 29/10/2018 - 07:24

Džudisti tri pančevačka kluba opet su napravili pravu žetvu medalja tokom proteklog vikenda.

Kraljevo je bilo domaćin Memorijalnog turnira "14. oktobar", a učešće na turniru je uzelo 29 klubova iz Crne Gore , Bugarske i Srbije, među kojima su bili i DžK Akademija Jočić - Starčeva, DžK Jedinstvo - Kačarevo i DžK Pančevo - Pančevo.U grad na obali Tamiša domneli su 4 zlata, 5 srebra i 2 bronze.

Najsjanijim odličjima okitili su se: Novaković Petar (DžK Jedinstvo), Veljković Vuk, Babić Vuk i Albijanić Nina (svi iz DžK Pančevo), srebrnim medaljama zadovoljili su se Strigić Natalija, Strigić Golub (oboje iz DžK Akademija Jočić), Stošić Vasilije (DžK Jedinstvo), Vuković Mihajlo i Kalinić Matija (obojica DžK Pančevo). Bronzana odličja osvojili su Ilić Mateja (DžK Akademija Jočić) i Albijanić Lazar (DžK Pančevo).

Istovremeno u Osijeku (Hrvatska), održano je treće kolo Evrolige u Džudou za 2003-2005 godišta. Dok je za ostale uzrasne kategorije turnir predstavljao jedno novo veliko iskstvo. Ukupno je učestvovalo 489 takmičara iz 49 klubova iz Bosne, Srbije, Mađarske, Rumunije i Hrvatske. Na takmičenju su naš grad predstavljali DžK Jedinstvo - Kačarevo i DžK Dinamo Pančevo. U takmičnju koje se boduje za Evrligu zlata su osvojili Andrijana Krtenić (DžK Jedinstvo), Filip Francuz i Uroš Ćuća (obojica DžK Dinamo) dok je srebro osvojio Vladimir Bogdanovski (DžK Dinamo). Treba napomenuti da su u kategoriji do 46 kg radili Francuz i Bogdanovski tako da je to praktično bilo pančevačko finale u Osijeku.

Takođe ovo je Andrijani treća pobeda na trećem turniru i očekuje se njena promocija u apsolutnog pobednika u Aradu 08.12. na poslednjem turniru Evrolige.

U kategoriji do 16 godina srebrne medalje su osvojili Rastko Anđelović, Mihajlo Anđelović, Andrijana Krtenić (svi DžK Jedinstvo) i Đurišić Ognjen (DžK Dinamo), dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Vladimir Bogdanovski (DžK Dinamo), Pešić Marta i Dimitrovski Aleksandra (obe DžK Jedinstvo)
MarketingNajnovije vesti