• Zlato za pionire Veslačkog kluba „Tamiš“ iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 27. maja na Regatnoj stazi Tikvara na istoimenom jezeru u Bačkoj Palanci, održano je prvo veslačko takmičenje u novijoj istoriji ovog sporta. Pioniri iz Veslačkog kluba „Tamiš“ iz Pančeva osvojili su prvo mesto. 

    U konkurencijama pionira i kadeta mladi veslači su se takmičili u disciplinama skif, dubl skul, četverac skul, dvojac bez kormilara i četverac bez kormilara u okviru prvog kola Omladinske lige Srbije.

    Predstavnike na stazi dužine 1.000 m imalo je 11 srpskih klubova koji su nastupili sa ukupno 76 posada. Pionirski četverac VK „Tamiš“ osvojio je zlatnu medalju. A pobednički tim na čelu da trenerom Milanom Simićem činili su Miloš Sretenović, Sava Siđak, Nemanja Badrjica i Mladen Ugrenović.

    Ostale posade u klubu su bile dva muška dubla skul za kadete. U prvoj posadi za dubl skul za kadete su bili Luka Anđelković i Lazar Mladenov, koji su osvojili četvrto mesto u finalu. Druga posada dubl skula za kadete su bili Đorđe Mihajlović i Ignjat Radovanov, koji su na cilj stigli peti. Mina Mihajlović se takmičila u skifu za kadetkinje, a na cilj je ovog puta stigla poslednja. 

    Epitet najuspešnijeg kluba pripao je Danubiusu 1885 čiji su takmičari osvojili 12 medalja, od toga četiri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih. Na drugom mestu po ukupnom učinku bio je Grafičar sap o dve zlatne, srebrne i bronzane medalje, a na trećem Čurug sa dva najsjajnija odličja. Pored ova tri pomenuta kluba u Bačkoj Palanci medalje su osvojili i Galeb (1.5 zlatna – 2 srebrne – 1 bronzana), Sava (1 – 1 – 0), Tamiš (1 – / – /), Smederevo (0.5 – 2 – 2), Palić (/ – 2 – /) i Partizan (/ – / – 2). Naredno kolo Omladinske lige Srbije biće održano 17. juna u Čurugu. Na lokaciji koja će naknadno biti određena 26. avgusta na programu je treće kolo ovog takmičenja, a četvrto, poslednje, 14. oktobra u Novom Sadu.

    Takmičenje su organizovali Veslački savez Srbije uz podršku Kajakaškog kluba Tarket. 

    U subotu, 27. maja na Regatnoj stazi Tikvara na istoimenom jezeru u Bačkoj Palanci, održano je prvo veslačko takmičenje u novijoj istoriji ovog sporta. Pioniri iz Veslačkog kluba „Tamiš“ iz Pančeva osvojili su prvo mesto. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport