• Zorana vicešampion „Serbian open“ mitinga

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 18. februara je u Beogradu održan veliki međunarodni atletski miting ,,SERBIAN OPEN”, koji je kako po rezultatima tako i po imenima daleko je prevazišao prošlogodišnji miting. Pregršt najboljih rezultata sezone, ličnih rekorda obeležilo je ovaj atletski spektakl.

    Među svim atletskim zvezdama našla se i naša sugrađanka , članica AK,, Dinama “iz Pančeva, Zorana Barjaktarović. Ona je nastupila u trci na 60m i osvojila drugo mesto i srebrnu medalju sa novim ličnim rekordom 7,53. Ovaj rezultat je vredan 1066 bodova i na mnogim mitinzima bio bi dovoljan i za konkurenciju kao najbolji rezultat, a ovde je bio tek dvanaesti.

    – Zorana je ponovo bila najbrža devojaka iz Srbije. Sada je ona jedini kandidat Srbije na 60m za učešće na Prvenstvu Evrope. Do norme je dele 8 stotih delova sekunde, ali pošto je ona tek ušla u mlađe seniorsku konkurenciju selektor ima pravo da je i sa ovim rezultatom pozove za učešće. Vidan je njen napredak jer je u proteklih šest nedelja imala trke i popravljala lični rekord iz trke u trku. Ona je odradila zimsku sezonu gotovo besprekorno pa očekujemo da kruna svega bude nastup na Prvenstvu Evrope, rekao je trener Ljupčo Cvetkoski. 

    Već ovog vikenda je očekuje još jedno izuzetno jako takmičenje. a to je Prvenstvo Balkana za seniore. Nastup su najavili svi najbolji atletičari sa Balkanskog poluostrva jer je to uvertira za Prvenstvo Evrope. Zorana je već postala deo te atletske elite a nedostaje joj samo malo iskustva da se probije do samog vrha.

    – Nadamo se da će Zorana pred prepunom Kombank arenom u Beogradu ovog, a nadamo se i sledećeg vikenda dostojno reprezentovati AK ,,Dinamo“, grad Pančevo i Republiku Srbiju, rekao je trener Cvetkoski. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]