• Advokat: Šta je jedna milijarda naspram 600 miliona plaćenih za Premijer ligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Advokat Dušan Filipović je istakao na skupu u Brezjaku kod Loznice da su netačne tvrdnje da će naša država dugovati jednu milijardu evra ukoliko kompaniju Rio Tinto odlučimo da „izbacimo“ iz zemlje.

     

    „Tužno je koliko nas lažu ovih dana kada kažu da dugujemo. Znaju i cifru koliko dugujemo. Kažu – jednu milijardu! Šta je ta jedna milijarda naspram 600 miliona koje ste platili za prenos utakmice Engleske (Premijer) lige? Ovaj narod vredi više od jedne milijarde. Toliko tužno govore i pričaju o tom dugu, ugovornoj kazni, penalima a da ne znaju da izgovore tačan naziv sporazuma na koji se pozivaju.

    Precizira da je 2004. godina Savezna Republika Jugoslavija potpisala sporazum sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Severne Irske, i pojašnjava da 15 članova ima taj sporazum.

    „Nijednim svojim članom ne govori o onome šta nam stavljaju na teret. Nikakva odšteta u slučaju kakav nam se dešava u Gornjim Nedeljicama. Dakle, SRJ jeste ratifikovala Sporazum o zaštiti međusobnog ulaganja, ali se taj sporazum ne može primeniti u konkretnom slučaju. Kompanija nema nikakve dozvole, niti ikakav ugovorni odnos sa državom. I na kraju, neka se dogovore ko govori od njih istinu i šta dugujemo. Ovaj narod je dovoljno bogat, skupićemo, isplatićemo, i nosite se odavde“, poručio je Filipović.

    On je istakao da ne može jedan čovek da odlučuje o sudbini ovog naroda i dodao da se „vlast zaigrala“.

    „Postoje institucije u ovoj zemlji. 2020. godine je doneta Uredba kojom se utvrđuje Prostorni plan za područje posebne namene za projekat eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar. U martu je ta uredba stupila na snagu, i mi smo je nedugo zatim osporili. Podneli smo Ustavnom sudu Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti te uredbe. Smatramo da Ustavni sud treba da odluči o tome. Do danas nikakve odluke Ustavnog suda o tome nema“, naveo je Filipović.

     

    Advokat Dušan Filipović je istakao na skupu u Brezjaku kod Loznice da su netačne tvrdnje da će naša država dugovati jednu milijardu evra ukoliko kompaniju Rio Tinto odlučimo da „izbacimo“ iz zemlje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]