• Aktivisti za prava životinja za nedelju zakazali protest u centru Novog Sada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Protestni skup zbog nepoštovanja Zakona o dobrobiti životinja u Srbiji, održaće se u nedelju, 17. oktobra ispred Katedrale.
     
    Naime Zakon o dobrobiti životinja je već više od decenije samo mrtvo slovo na papiru, iako  se udruženja i pojedinci uzalud neprestano obraćaju nadležnim institucijama nudeći rešenja i saradnju, a sve sa ciljem  da se počne sa primenom zakona i zaustavljanjem priliva životinja na ulice. 
     
    Takođe, svakodnevo smo svedoci učestalom napuštanju, mučenju i ubijanju životinja koje se ne sankcioniše. Uprava za veterinu je 2019. godine, u okviru projekta ‘Jačanje sistema zdravlja i dobrobiti životinja’ dobila 1.378.145 evra kako bi počela da rešava problem napuštenih životinja, ali je činjenica da do ovog trenutka nije urađeno ništa kako bi se ovaj problem počeo rešavati. Kao poslednji apel udruženja su u maju 2021. godine podnela zahteve svim institucijama koje su nadležne za dobrobit životinja, ali kako smo ostali bez bilo kakvog odgovora nadležnih institucija i kako nadležni ne pokazuju volju da se problem reši, prinuđeni smo da organizujemo okupljanja i tražimo primenu Zakona o dobrobiti životinja na ulici„, navode organizatori, organizacija ORPAK.
     
    Prvo takvo okupljanje desilo se u Lazarevcu kada su aktivisti na dva sata blokirali Ibarsku magistralu, a sledeće okupljanje je u Novom Sadu. 
     
    Protest u Novom Sadu će početi u 15 časova

    Protestni skup zbog nepoštovanja Zakona o dobrobiti životinja u Srbiji, održaće se u nedelju, 17. oktobra ispred Katedrale.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija