• Aktivistkinje gađale jajima mural posvećen Ratku Mladiću, policija ih odvela

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović gađale su jajima mural sa likom Ratka Mladića na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu. Obe su legitimisane i policija ih je odvela sa raskrsnice, prenosi Euronews Srbija.

    Pripadnici MUP-a danas su legitimisali osobe koje su se kretale u blizini ovog murala i kontrolisali sprovođenje zabrane okupljanja, nakon što je MUP zabranio skup Inicijative mladih za ljudska prava u okviru kog je bilo planirano i uklanjanje murala.

    Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo tim povodom da policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja i zbog toga legitimiše sve osobe, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića.

    Procene Policijske uprave za grad Beograd i naređenje ministra unutrašnjih psolova Aleksandra Vulina su se pokazale ispravnim i zabranom svih skupova očuvan je javni red i mir, navodi u saopštenju MUP.

    „Mnogo je onih koji bi da iz Beograda stižu slike razbijenih srpskih glava, na Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. MUP je svojim delovanjem striktno poštujući zakon tu sliku sprečio“, navodi se u saopštenju MUP-a.

    Podsetimo, MUP je prethodno zabranio skup Inicijative mladih za ljudska prava sa zvaničnim obrazloženjem da bi moglo doći do “međusobnog fizičkog sukoba” zbog “okupljanja većeg broja lica koja bi izrazila negodovanje i protivljenje skupu“.

    Bez obzira na to što skup nije odobren, a organizator je najavio da neće biti ni održan, izvestan broj aktivista okupio se u zakazano vreme kod murala.

    Policija u uniformama, ali i u civilu, obezbeđivala je prostor oko murala.

     

    Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović gađale su jajima mural sa likom Ratka Mladića na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu. Obe su legitimisane i policija ih je odvela sa raskrsnice, prenosi Euronews Srbija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]