• Aleksandar Šapić prvi na listi SNS na izborima za Beograd

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Rukovodstvo SNS na sednici Predsedništva donelo je odluku da prvi na listi za beogradske izbore te partije bude potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

     

    Šapić, koji je u više navrata isticao svoju ambiciju da bude gradonačelnik Beograda, na sednici Glavnog odbora SNS u maju prošle godine je zvanično postao deo te stranke, nakon što je u nju „utopio“ svoju političku organizaciju Srpski patriotski savez (SPAS), piše Nova.rs.
     
    Odluka da Šapić bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, smatra izvor Nove, uz napomenu da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.
     
    Među ključnim promenama jeste i to što, prema saznanjima dnevnog lista Nova, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić neće biti u Šapićevom timu, što je i sam potpredsednik SNS nagovestio nakon učlanjenja u tu partiju.
     
    Ukoliko na sledećim izborima budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi, potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića„, rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S.
     
    Vesić mu je na to odgovorio da mora da se „nauči lepom ponašanju“.
     
    Očekujem da se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U tom timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića“, naglasio je u svom odgovoru Vesić.
     
    Iako je rukovodstvo stranke odlučilo da Vesić ne bude na listi naprednjaka za Beograd, to, prema rečima sagovornika Nove, ne znači da drugi čovek prestonice neće biti na listi kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima.
     
    Srpska napredna stranka donela je i odluku da ime njihovog lidera Aleksandara Vučića bude u nazivu lista za parlamentarne i beogradske izbore, a šef naprednjaka je poručio da je to poslednji put da će se njegovo ime koristiti u nazivu neke liste ove partije.
     
    On je najavio da će se povući sa mesta predsednika i da samim tim stranka neće moći da koristi njegovo ime“, poručuje sagovornik Nove i dodaje da je lider SNS poručio kako je njihov izborni cilj da ostvare ubedljivu pobedu na nivou Srbije i da imaju aposlutnu većinu nakon beogradskih izbora, koja će im, kako se navodi, omogućiti da njihova lista samostalno formira vlast u Beogradu.
     

    Rukovodstvo SNS na sednici Predsedništva donelo je odluku da prvi na listi za beogradske izbore te partije bude potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]