• Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Aktuelna premijerka Ana Brnabić biće mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras.

    Kaže da se premijerka dobro borila za svoju zemlju, da nije imao šta da joj zameri.

    – Mislim da je to dobar izbor, da će dobro i odgovorno obavljati svoj posao – rekao je Vučić.

    Vučić je rekao da je insistirao da Brnabić razmisli o uvođenju dva nova ministarstva – Za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i ministarstvo za porodicu, brigu o deci i demografiji.

    Kaže da mu je želja i ideja da blizu 50 odsto članova vlade budu žene.

    – To bi bilo revolucionarno i time bismo pokazali da su žene jednako sposobne, ako ne i sposobnije da obavljaju ovakve funkcije. To bi donelo novu energiju i snagu Srbiji – rekao je Vučić.

    Dodaje da je optimističan i da je uveren da će Srbija ekonomski da raste brzo, da će uspeti da obezbedi mir i bolji životni standard za svoje građane. Pozvao je Skupštinu da podrži Brnabić.

    On je istakao da je bilo važno da ukaže budućem mandataru na tri osnovna cilja srpske politike.

    „To je da u politici koju budemo vodili, Srbija se diči sa tri činjenice. Pre svega, Srbija je slobodna i nezavisna država. Pod dva, Srbija je na evropskom putu. Pod tri Srbija će održati odnose sa Rusijom i Kinom, ali i razvijati odnose sa SAD“, izjavio je Vučić.

    „Nova Vlada će imati cilj da se podigne ekonomska snaga Srbije – životni standard običnih ljudi i dalje mora da raste iako je to nemoguće u bilo kojoj drugoj zemlji u vreme korone. Zatim dalja izgradnja puteva i pruga, ono što je već ugovoreno. Mora da se radi i na novim projektima, u koje ćemo kao država krenemo žestoko. I treći cilj je jačanje zdravstvene moći Srbije“, istakao je on.

    Član predsedništva SNS-a Siniša Mali ranije je rekao da je predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

     

    Aktuelna premijerka Ana Brnabić biće mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]