Najnovija vest
Srbija

BEOGRAD: Studenti ispred Skupštine, najavili okupljanje sutra u 10h ispred Filozofskog (VIDEO)

Izvor: 
N1 Čet, 02/07/2020 - 23:30

Studenti u Beogradu večeras protestuju zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Protestnim šetnjama, iz više domova, stigli su ispred Skupštine, uzvikujući sve vreme "Nećemo kući". Najavili su okupljanje za sutra u 10h ispred Filozofskog fakulteta, a traže i da pred njih izađe i ministar prosvete.

Predstavnica inicijative "Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada" uživo na Fejsbuku prenosi protestnu šetnju studenata, koji poručuju da neće napustiti svoje sobe. Kažu da su spontano izašli večeras ispred Studenjaka, a zatim i krenuli ka gradu, a da će sutra predati svoje zahteve upravnicima.

Jedna grupa studenata blokirala je raskrsnicu između Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra, kod Vukovog spomenika, javlja reporter N1.

Blic javlja da domovi za smeštaj studenata u Beogradu ipak neće biti zatvoreni, već da će biti nađeno rešenje za povećanje epidemioloških mera u njima, a da je to dogovoreno kasno večeras "posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa studentima". Reagujući na ovo, studenti poručuju "da ne prihvataju polovične informacije", već da traže zvaničnu odluku, kao i da idu večeras ka Skupštini.

 Beta javlja da su se studenti okupili i ispred domova na Voždovcu, gde su jednom trenutku blokirali saobraćaj u Ulici vojvode Stepe, a da su studenti krenuli i sa Zvezdare. 

Studenti u koloni viču i "Izlazite napolje" i navode da im se pridružuju građani.

Poručuju da je u toku ispitni rok, a da nemaju gde da žive.
MarketingNajnovije vesti