• „Beograđanka“ prodata za 16,5 miliona evra novoosnovanoj firmi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Poslovna zgrada Palata Beograd prodata je za početnu cenu od 16,5 miliona evra.
     
    Na javni poziv za prodaju stigla je jedna ponuda, a novi vlasnik je firma „MPP New Project doo“ iz Beograda koja je pristala da za početnu cenu kupi Palatu Beograd.
     
    Kako je potvrđeno u gradskoj upravi, nije bilo potrebe da se održi javno nadmetanje, jer se na javni poziv javio samo jedan zainteresovani ponuđač. 
     
    Na prvom javnom pozivu, na kom je početna cena bila 20,6 miliona evra, nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je gradska uprava za drugi javni poziv snizila cenu na 16,5 miliona evra.
     
    „Marera Properties“, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, potvrdila je danas da će biti novi vlasnik Beograđanke. 
     
    Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli Beograđanke, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. 
     
    U saopštenju se dodaje da od 1974. godine kada je sagrađena, Palata Beograd nije bila obuhvaćena nijednim značajnijim projektom rekonstrukcije. Kompanija „Marera Properties“ se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove izvesti u roku od tri godine.
     
    Firma osnovana pre dve nedelje
     
    Kako je na Tviteru objavio aktivista pokreta „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović, ova firma je nedavno osnovana.
    Prema raspoloživim podacima, „MPP New Project DOO“ je osnovana pre dve nedelje i koja predstavlja jedan od ogranaka „Marera Properties DOO“. Ta majka-firma, kako se navodi na zvaničnoj internet prezentaciji, poseduje veći broj firmi, odnosno poslovnih prostora za izdavanje u Beogradu.
     
    Neke od tih nekretnina obuhvataju i bivšu fabrike „Beko“ na Dorćolu, sada „Kalemegdan Business Centar“, M44 u Makedonskoj, nekretnine u Resavskoj itd. 
     
    U Agenciji za privredne registre navodi se da je „Marera Properties“-a u vlasništvu „Marera Real Estate Ltd“, koja je registrovana na Kipru. U domaćoj bazi stvarnih vlasnika stoji da je kiparska firma u stoprocentnom vlasništvu Vladimira Zubrilina, biznismena sa pasošem Malte.
     

    Poslovna zgrada Palata Beograd prodata je za početnu cenu od 16,5 miliona evra.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]