• Bez administrativnih taksi na e-uverenja Poreske uprave

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Za izdavanje uverenja Poreske uprave elektronskim putem, od 14. decembra, više se ne plaća administrativna taksa, saopštila je danas Poreska uprava.
    To je omogućeno izmenom Zakona o republičkim administrativnim taksama i odnosi se na izdavanje elektronskih uverenja automatskim preuzimanjem podataka iz evidencije Poreske uprave preko sredstava elektronske komunikacije.
     
    Poreski obveznici koji podnose zahtev za dobijanje uverenja u papirnoj formi preko pisarnice Poreske uprave i dalje su u obavezi da plaćaju taksu, kao i do sada, u skladu sa navedenim zakonom, u ukupnom iznosu od 640 dinara.
     
    Inače, Poreska uprava je od 1. marta omogućila poreskim obveznicima podnošenje zahteva i izdavanje poreskih uverenja elektronskim putem bez potrebe fizičkog dolaska poreskih obveznika u filijale i do sada je primljeno skoro 90.000 zahteva u elektronskom obliku.
     
    Prosečno se dnevno izdaje oko 500 uverenja u elektronskom obliku, a broj primljenih zahteva i izdatih uverenja u elektronskom obliku je u konstantnom porastu.
     
    Uvođenjem E-uverenja dat je značajan doprinos razvoju elektronske uprave u Srbiji, koja je usmerena ka uspostavljanju elektronskih usluga.
     
    Preko portala Poreske uprave e-Porezi, poreski obveznici mogu elektronski podneti zahteve za izdavanje uverenja i dobiti uverenja u elektronskom obliku o plaćenim obavezama na svim uplatnim računima javnih prihoda, uverenja o plaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje, uverenja o plaćenom porezu na dodatu vrednost i uverenja o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku, u skladu sa zakonskim propisima.
     

    Za izdavanje uverenja Poreske uprave elektronskim putem, od 14. decembra, više se ne plaća administrativna taksa, saopštila je danas Poreska uprava.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija