• Brnabić: Đoković za mene nije antivakser, njegova lična odluka da se ne vakciniše

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je za CNN da je razočarana načinom na koji je Novak Đoković tretiran u Australiji i naglasila da ne vidi Đokovića kao antivaksera.

    „Uveravali su me da politika neće biti umešana i da će prema Novaku pošteno postupati„, rekla je Brnabić.
     
    Na pitanje novinara da li se onda osećala izdano, kazala je da ne može to da kaže.
     
    Ne mogu reći da sam se osećala izdano. Ono za šta ja brinem je da građani Srbije budu tretirani pošteno i da ja pokušam da im pomognem što je više moguće“, rekla je Brnabić.
     
    Upitana da li zna zašto Đoković ne želi da se vakciniše, rekla je da ne zna i da je to njegova lična odluka.
     
    Na konstataciju da ga u Australiji smatraju antivakserom i pitanje da li bi Đoković trebalo da objasni svoj stav o vakcinama, premijerka je rekla da ne misli da bi on to trebalo da uradi.
     
    Ne vidim Novaka kao antivaksera. Kada je Novak organizovao teniski turnir u Srbiji, imali smo sve vakcine dostupne za teniske igrače kada nisu mogli da se vakcinišu u svojim zemljama. On je podržao vakcinaciju, on podržava vakcinaciju ljudi koji žele da se vakcinišu. Ne smatram ga antivakserom„, poručila je Brnabić.
     
    Na pitanje da li joj je bilo neugodno što je u proteklih nedelju i više dana morala da brani nečija prava da se ne vakciniše, iako pokušava da podstakne ljude na vakcinaciju, odgovorila je:
     
    Zar ne živimo u demokratiji? Zar nije do izbora ljudi? Ponosna sam i srećna što smo u Srbiji pokušali da omogućimo ljudima da izraze svoja neslaganja, a nismo ih prisiljavali da se saglase s nečim.
     
    Novak Đoković stigao je u ponedeljak u Beograd nakon što je u nedelju deportovan iz Australije, pre početka prvog gren slem turnira u godini. Đoković je prethodno izgubio sudski spor, na kojem mu je poništena viza.
     

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je za CNN da je razočarana načinom na koji je Novak Đoković tretiran u Australiji i naglasila da ne vidi Đokovića kao antivaksera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]