• Brnabić: Mere će se menjati iz nedelje u nedelju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Krizni štab nastavlja da radi i da će se mere menjati iz nedelje u nedelju u skladu sa brojem novozaraženih, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.
     
    Apelovala je na građane da i dalje poštuju mere fizičke distance, da koriste zaštitne maske i druga sredstva i da kontakte svedu na minimum.
     
    Naglasila je da će zabrana okupljanja i dalje biti na snazi i da će u slučaju kršenja te mere, kao i do sada, reagovati pripadnici MUP-a, dok će kada je reč o merama koje donose lokalne samouprave reagovati komunalna policija.
     
    Nije intencija da se ljudi kažnjavaju i podnose krivične prijave, već da svi imamo ličnu svest i odgovornost šta znači da čuvamo svoje i zdravlje nacije kada nema restriktivnih mera“, rekla je Brnabićeva.
     
    Dodala je da oba krizna štaba nastavljaju sa radom, ali da će se medicinski, na čijem je ona čelu, ređe sastajati.
     
    „Ali će nastaviti da radi i preko leta da bismo bili spremni za drugi talas na jesen, ako ga bude bilo“, rekla je Brnabić.
     
    Ističe da je zdravlje nacije u najvećoj meri sačuvano i napomenula da se nastavlja sa proširenim testiranjem i da će se pratiti situacija na terenu i u odnosu na to prilagođavati mere.
     
    Nadamo se da će biti sve veća relaksacija mera, pokrenuli smo epidemiološku studiju, očekujemo da krajem meseca ili početkom juna imamo prve naše testove na antitela koje će proizvoditi Institut za primenu nuklearne energije„, istakla je premijerka i dodala je da se sa Institutom za molekularnu genetiku radi na formiranju genetičke biobanke.
     
    Navodi da Krizni štab, koji vodi predsednik Aleksandar Vučić, nastavlja da radi kako bi pratio primenu privrednih mera i da li je potrebna još neka sektorska dodatna podrška.
     

    Krizni štab nastavlja da radi i da će se mere menjati iz nedelje u nedelju u skladu sa brojem novozaraženih, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]