• Brnabić: Na molbu predsednika, povlačimo odluku o informisanju o virusu korona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas povući zaključak o informisanju tokom pandemije Covida-19.
     
    Brnabić je rekla da će to biti učinjeno „na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.
     
    Brnabić veruje da je ova uredba štitila građane od neproverenih informacija, ali kaže da predsednik nije želeo da se baci senka na potpuno informisanje.
     
    Ona je za RTS rekla da je zaključak o tome ko može da daje informacije donet da bi građani dobijali tačne, pravovremene i potpune informacije.
     
    Brnabić je rekla da je laž da u Kliničkom centru Vojvodine nema zaštitne opreme i da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju ozbiljan prekršaj. Upitana o hapšenju novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, Brnabić je rekla da joj je žao što se to dogodilo.
     
    Ja ću apelovati da više nema privođenja, čak ni ljudi koji govore laži, da bi iskoristili za političke napade. Vlada će se baviti time da opovrgne sve te laži i lažne vesti. Ali molim novinare da ne širi laži koji služe da bi se ugled naših zdravstvenih ustanova smanjivao„, rekla je Brnabić.
     
    Podsetimo da je Vlada Srbije u subotu, 28. marta, donela zaključak o informisanju javnosti o virusu korona u Srbiji, kojim se propisuje da su za davanje informacija o virusu korona, kao i za prikupljanje svih informacija o infekciji, zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti, a za širenje dezinformacija sledi kažnjavanje.
     
    U vezi sa ovom odlukom Vlade, kojom je centralizovano davanje informacija o pandemiji i stanju u Srbiji reagovali su pravnici i novinarska udruženja, koji su ocenili da je u pitanju nezakonit čin, cenzura i prikrivena pretnja novinarima.
     

    Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas povući zaključak o informisanju tokom pandemije Covida-19.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija