• Brnabić: Naredne nedelje o izmeni Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je da očekuje da naredne nedelje Vlada Srbije razmotri predlog izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom i da ga prosledi Skupštini.

    Ona je u Skupštini Srbije rekla da će se izmenama zakona ispraviti deo koji se odnosi na žene na selu, tako da one više neće morati da uplaćuju 24 meseca doprinosa, već kao i ostatak zaposlenih 18 meseci, biće ispravljen i deo koji se odnosi na pomoć u vezi sa decom sa posebnim potrebama, a trebalo bi da se izmeni i deo koji se odnosi na žene preduzetnice i žene koje nisu u stalnom radnom odnosu.
    Brnabić je rekla da bi od 1. januara 2022. godine ženama sa visokim zaradama trebalo da se da naknada za porodiljsko odsustvo u visini pet prosečnih plata.

    Odgovarajući na pitanje poslanika Saveza vojvođanskih Mađara Balinta Pastora kada će biti otvoreni malogranični prelazi, s obzirom da u punom kapacitetu rade samo Horgoš i Kelebija, a ljudi prelaze granicu zbog posla, Brnabić je rekla da će još danas o tome razgovarati, jer ne postoji nijedan razlog da se oni ne otvore.

    Istakla je da je tražila da joj se dostavi spisak graničnih prelaza koje treba proširiti, da je Horgoš prioritetan i da bi radovi trebalo da krenu na jesen ove godine.

     

     

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je da očekuje da naredne nedelje Vlada Srbije razmotri predlog izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom i da ga prosledi Skupštini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]