• Brnabić: Nema povlašćenih firmi koje dobijaju poslove

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nije istina da samo povlašćene firme dobijaju poslove u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić u Kombank areni u Beogradu posle predstavljanja rada svoje vlade tokom prvih 100 dana mandata. Brnabić je rekla da u svim oblastima ima toliko mnogo poslova, da nema dovoljno firmi koje bi se javile da ponude usluge i da zbog toga dolaze firme i radnici iz inostranstva.

    “Imamo brojne konkurse na koje se na žalost niko ne prijavljuje jer su poslovi male vrednosti”, rekla je ona, dodajući da je reč o tome da nema kapaciteta za te poslove.

    Priprema se treći paket pomoći privredi

    Premijerka Brnabić rekla je i da Vlada Srbije priprema treći paket pomoći privredi i građanima u vrednosti od 2,5 milijardi evra, a on će biti predstavljen u naredne dve do tri sedmice.

    Ona je na predstavljanju rezultata Vlade u prvih 100 dana rada rekla da Srbija po mnogim ekonomskim parametrima ima najbolje rezultate u Evropi i da zahvaljujući tome mogu da se obezbede vanredne budžetske isplate privredi i građanima u vreme pandemije koronavirusa.

    Istakla je da, upravo zbog toga da bi bilo dovoljno novca za redovne isplate i pomoć privredi i građanima, porezi moraju da budu plaćeni.

    “Trudićemo se da svim pomognemo, da sa svima razgovaramo i čujemo njihove zahteve, ali porezi moraju da se plaćaju i u ovako teškim vremenima”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje kako će Vlada pomoći privrednicima koji i danas protestruju sa zahtevom da im se otpišu poreske obaveze.

    Ona je kazala da će verovatno novim merama pomoći biti obezbeđene minimalane zarade za zaposlene u malim i srednjim firmama, i to tri meseca po pola “minimalca”, dok će građani dva puta dobiti po 30 evra, a penzioneri dodatno još 50 evra, odnosno ukupno 110 evra.

    Brnabić je kazala da je zadovoljna radom Vlade Srbije u prvih 100 dana, podsećajući da je Srbija postigla najbolji ekonomski rezultat u Evropi u 2020. godini, pa očekuje da će ovu godinu da završi u prve tri ili prvih pet zemalja, što je, istakla, za Vladu Srbije ogroman izazov, ali je dobro za državu.

     

    Nije istina da samo povlašćene firme dobijaju poslove u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić u Kombank areni u Beogradu posle predstavljanja rada svoje vlade tokom prvih 100 dana mandata. Brnabić je rekla da u svim oblastima ima toliko mnogo poslova, da nema dovoljno firmi koje bi se javile da ponude usluge i da zbog toga dolaze firme i radnici iz inostranstva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]