• Brnabić: Situacija oko dolaska Lavrova izuzetno komplikovana, Vučić se bavi logistikom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija oko dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“.
     
    Kako je dodala, logistikom njegovog putovanja bavi se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
     
    „Zaista je neverovatno da je situacija u Evropi i u svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra inostranih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne“, rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa „preletima“.

    Ona je ocenila da poseta Lavrova stavlja Srbiju u „izuzetno tešku situaciju“, ali da dokazuje izjavu predsednika Vučića sa inauguracije, da će u Srbiji „moći da se čitaju i Šekspir i Dostojevski i Hemingvej i Gete“.

     

     

    Istakla je da u Srbiju može da dođe ministar spoljnih poslova i predsednik vlade bilo koje druge zemlje, kao i kancelar Nemačke Olaf Šolc, čija je poseta Srbiji najavljena nekoliko dana nakon Lavrova.
     
    „Nekako je to teška, teška pozicija, a opet, ja mislim najispravnija moguća“, ocenila je premijerka.
     
     

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija oko dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]