• Brnabić: „Svako ko je hteo da pljune Srbiju, pljunuo i Novaka“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će Srbija nastaviti da pomaže Novaku Ðokoviću koliko god može.

     

    Ona je ocenila da ova situacija verovatno ima političku pozadinu, ali da to nema veze sa odnosom Srbije i Australije, već sa predizbornom kampanjom u toj zemlji.

    Brnabić je u emisiji “Hit tvit“ na TV Pink istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučih direktno u kontaktu sa Ðokovićem i njegovom porodicom, a da je ona u kontaktu sa australijskim vlastima.

    Premijerka je rekla da je juče razgovarala telefonom sa australijskom ministarkom spoljnih poslova Mariz Pejn i da ju je ponovo zamolila da se Ðoković prebaci u kuću koju je iznajmio, što se nije dogodilo, ali je istakla da su mu dozvolili ishranu bez glutena, pristup laptopu, sim karticu za telefon…

    „Uradili smo sve što smo mogli i nastavićemo da pomažemo koliko god možemo. To je naša dužnost, ali i naša obaveza i želja“, poručila je Brnabić i istakla da joj je važno da srpske vlasti u svakom trenutku daju sve od sebe da pomogu.

    Upitana da prokomentariše navode poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, koja je na Tviteru napisala da za sve važe jednaka pravila u Australiji i da nema ulaska za nevakcinisane, uključujući Ðokovića, Brnabić je konstatovala da se Fon Kramon oglašava o svemu što se tiče Srbije i Srba osim, kako je navela, kada se tiče ugroženosti Srba na teritoriji Kosova i Metohije, što bi trebalo da radi ispred EP kao izvestilac.

    „To govori dovoljno o njoj, a dovoljno govori i o onima koji se ponose time što im je ona mentor i što ih podržava“, rekla je Brnabić.

    Ocenila je da je „svako ko je hteo da pljune Srbiju, pljunuo i Novaka“.

    „Mi pokušavamo da pomoignemo. To želimo, to je naš posao. Nešto smo uspeli da uradimo, a borićemo se i dalje“, poručila je Brnabić.

    Premjerka je navela da treba izuzeti politiku iz ove situacije i baviti se onim što ona jeste, a to je, kako je navela, jedna nesrećna situacija u svakom smislu.

    Ona je dodala da Srbija i Australija, zbog fizičke udaljenosti, nemaju neke posebne odnose, ali je istkla da je njen razgovor sa australijskom ministarskom spoljnih poslova bio izuzetno konstruktivan i jako pozitivan.

    „Ne bih u ovo uvlačila naše odnose sa Australijom“, poručila je Brnabić.

     

    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će Srbija nastaviti da pomaže Novaku Ðokoviću koliko god može.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]