• Broj obolelih od korona virusa u Srbiji porastao na ČETIRI

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od juče su potvrđena još dva slučaja zaraženih kroonavirusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene koronavirusom.

    Od poslednjeg izveštaja juče u 18 časova, do danas u osam časova, testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi koronavirus. 

    Prema nezvaničnim informacijama, oba nova slučaja oboljevanja zabeležena su u Beogradu, a u pitanju su dve državljanke Srbije. Prema prvim informacijama, one su bile u kontaktu sa ženom iz inostranstva, ali još uvek se ne zna tačno iz koje je zemlje ona dolazila. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus.
     
    Državljanke Srbije su izolovane na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu.
     

    U ponedeljak je potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina. Kako nezvanično saznajemo, on je smešten u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

    Prvi slučaj zaraze u Srbiji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. Njegovo stanje je stabilno.

    Koliko je poznato, koronavirus može uzrokovati blage simptome slične gripu poput povišene telesne temperature, kašlja, otežanog disanja, bolova u mišićima i umora.

    U težim slučajevima javlja se teška upala pluća, sindrom akutnog otežanog disanja, sepsa i septički šok koji mogu prouzrokovati smrt pacijenta.

    Osobe koje boluju od hroničnih bolesti podložnije su težim oblicima bolesti.

    Za Kovid-19 još nema leka, a naučnici testiraju vakcine koje bi omogućile zaštitu od ovog virusa.

     

    Vlada pooštrava preventivne mere?

    Očekuje se da će ovog jutra biti održana sednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim merama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu koronavirusa.

    Pored privremene zabranе dolaska ljudi iz određenih zemalja, tražiće se da svi naši državljani koji dolaze iz tih zemalja budu u kućnoj izolaciji 14 dana, rekao je jutros za RTS Goran Sramenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove i zamenik predsednika radne grupe za konrolu korona virus.

     

     

    Od juče su potvrđena još dva slučaja zaraženih korona virusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene koronavirusom, javio je RTS.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]