Srbija

Brža isporuka pošiljaka i praćenje od samog ulaska u našu zemlju

Izvor: 
FoNet Sre, 08/09/2021 - 12:10


Uskoro će biti omogućena puna, brza i efikasna kontrola, a daljim razvojem sistema i potpuna automatizacija prometa pošiljaka dopremljenih u Srbiju, od transporta i sortiranja do samog carinskog postupka, što će korisnicima omogućiti bržu isporuku pošiljaka i praćenje od samog ulaska u našu zemlju, saopštila je danas Pošta Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, pandemija je dovela do niza promena u celom svetu, pa i do ekspanzije kupovine preko interneta, zbog čega je neophodno obezbediti što efikasniji servis u okolnostima višestrukog uvećanja broja pošiljaka.

Zbog toga su Pošta i Carina već postigli dogovor i započeli sa unapređenjem tehnoloških rešenja, ali u narednom periodu se očekuje kontinuirano usavršavanje procesa, njihovo ubrzavanje i primena primera najbolje prakse iz sveta.

Direktori Pošte i Carine Zoran Đorđević i Branko Radujko sa svojim timovima, već su pokrenuli realizaciju projekata za optimizaciju i ubrzanje poslovnih procesa u vezi sa isporukom i kontrolom pošiljaka u međunarodnom saobraćaju. 
MarketingNajnovije vesti