• Bulatović: Odluka vlade o gorivu otežava ionako težak položaj poljoprivrednicima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da uredba vlade o gorivu otežava položaj zemljoradnika i predstavlja još jednu njenu nerazumnu i štetnu meru.

     

    „Uredbom kojom se ograničava maloprodajna cena dizel goriva, ali i zabranjuje točenje goriva mimo rezervoara, Vlada Srbije je još jednom pokazala da uopšte ne vodi računa o poljoprivrednicima nego baš suprotno, opet otežava zemljoradnicima ionako tešku i složenu situaciju na samom početku prolećnih radova“, rekao je Bulatović u pisanoj izjavi.

    On je podsetio da godinama upozorava resorno ministarstvo, ali i predsednika i premijerku, da je neophodno da država obezbedi gorivo bez akciza za poljoprivrednike, po ugledu na države koje vode računa o svojoj agrarnoj politici.

     

    „Ne samo da se oglušuju o ovaj zahtev, već guraju prst u oko poljoprivrednicima donoseći uredbu koja predviđa smanjenje akciza za 20 odsto, ali za gasna ulja, olovni i bezolovni benzin. Dakle, ponovo, cena goriva za poljoprivrednike ostaje ista. Ako znamo da je cena đubriva skočila 300 odsto, da je inflacija takođe u porastu kako poljoprivrednik da uopšte započne setvu, a kamoli da prehrani svoju porodicu“, naveo je Bulatović.

    On je istakao da su neke od poljoprivrednih mašina za čiji rad je potrebno gorivo – motorne testere, kosilice, motokultivatori, trimeri, „u prevodu mašine bez kojih nije moguće izvoditi poljske radove“.

    „Zabrana točenja goriva van rezervoara, je još jedna u nizu nerazumnih uredbi koju je ova vlast donela, koja direktno pogada poljoprivrednike i prolećne radove na zemlji, od kojih u velikoj meri zavisi čitava godina“, rekao je Bulatović i pozvao Ministarstvo poljoprivrede da hitno obezbedi poljoprivrednicima gorivo bez akciza kako bi bar u tom segmentu olakšalo početak prolećnih radova.

     

     

     
     

    Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da uredba vlade o gorivu otežava položaj zemljoradnika i predstavlja još jednu njenu nerazumnu i štetnu meru.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]