• Čačak: Eksplozije u „Slobodi“, žrtava nema, radnici i građani evakuisani, policija još ne dozvoljava pristup (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“ jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

    Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

    Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. On je naveo da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

    „Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama,“ rekao je Todorović.

    Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

    Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća, kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

    Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike „Sloboda“ sa deset radnika se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

    Normalizovan saobraćaj u Čačku, zatvoren samo put ka fabrici

    Posle tročasovne blokade saobraćaja u okolini fabrike „Sloboda“, sada je sve otvoreno. Samo put koji vodi ka fabrici je još uvek zatvoren.

    Detonacije se i dalje mogu čuti i slabije i jače. Više se ne vidi dim iznad fabrike. Stanovništvo se polako vraća svojim kućama.

     

    Policija još ne dozvoljava pristup „Slobodi“

     

    Policija još ne dozvoljava pristup fabrici namenske industrije „Sloboda“. Stanovnici kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima, a na nekim kućama su popucala i stakla.

    Još nije poznat uzrok nesreće.

     

    Besana noć za Čačane; „Jedva smo izvukli živu glavu“, „Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat“

     

    Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može da se vidi veliki požar praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju iz sekunde u sekundu.

    Kako prenose mediji, najsnažnija detonacija dogodila se u 3.20, a odmah za njom i druga 3.22 sata koje su zatresle su ceo grad.

    A.Ć. radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici „Sloboda“ u Čačku ispričala je da se i sa kolegama nalazi u okviru kompeksa.

    „Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je“, rekla je ona.

    Meštani izjavili da su morali da pobegnu iz kuće.

    „Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin, preneo je Info-lider.

    Jedan mladić uporedio je ovu situaciju sa ratom.

    „Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat“, izjavio je on.

    Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Službe za vanredne situacije grada Čačka, uključio se i Republički sektor za vanredne situacije koji će preduzeti dalje korake.

    Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović kazao je da se na licu mesta nalazi veliki broj sanitetskih vozila, a medicinsko osoblje je spremno da deluje ukoliko se ukaže potreba.

    „Na licu mesta je poslat maksimalan broj vozila, za sada nema povređenih ali naši ljudi će biti na poziciji sve do smirivanja situacije“, kazao je dr Pajović.

     

     

    U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“ jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija