• „Cilj da plate pre kraja godine dostignu 560-570 evra“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži Novogodišnju konferenciju za medije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

    „Prioritetni interes Srbije u narednoj godini je da sačuvamo mir, stabilnost u regionu i zemlji, ali i vitalne nacionalne interese“, rekao je Vučić na početku konferencije.

    „Važan cilj je dalje poboljšane životnog standarda građana“, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, cilj je poboljšanje životnog standarda, rast penzija i plata, čistiji vazduh, bolji putevi i pruge, energeteka efikasnost…

    „Cilj je da prosečne plate pre kraja godine dostignu 560 i 570 evra, u Beogradu gotovo 700 evra“, rekao je Vučić

    „Naši planovi su izuzetno ambiciozni, veliki bez obzira na težinu političke i zdravstvene situacije u kojoj se danas nalazimo“, rekao je Vučić.“, dodao je.

    „Cilj je da deficit do tri odsto, verujem da očekujemo novi aranžman sa MMF-om. Početkom 2022. možemo da stignemo do investicionog kreditnog rejtinga“, istakao je Vučić.

    Prosečna minimalna zarada će biti 32.126 dinara, što je veoma značajno, kaže Vučić. „Cilj je i da pre kraja 2021. godine penzije budu 270 evra“, naglasio je predsednik Srbije.

    Vučić je rekao da će finansije Srbije dogodine biti stabilne jer se očekuje rast BDP-a od šest odsto i da učešće javno duga svih nivoa vlasti u BDP-u ne premaši 60 odsto.

    „Moja molba i zahtev je da javni dug ne premaši 60 odsto BDP-a, da deci ne ostavimo dugove i opterećenje, već da domaćinski poslujemo, ali da snažno idemo napred“, rekao je danas Vučić na konferenciji za novinare.

    On je istakao da će u 2021. godini Srbija sa MMF-om ugovoriti novi aranžaman, što će pomoći rastu privredne aktivnosti.

    Najavio je povećanje plata u javnom i zdravstvenom sektoru. Vučić da će Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja morati da radi na razvoju preduzentičkog duha.

    „Verujem da će to biti od velikog značaja za dalji razvoj privatnog i preduzetničkog sektora. Što se plata tiče, one su povećane do 30 odsto. Od prvog januara povećanje za pet odsto“, rekao je Vučić.

    „Srbija je zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi sa minus 0,75 i minus jedan odsto“, istakao je predsednik Srbije.

    „Činjenica je da je Srbija najbolja u Evropi po stopi rasta a nadam se da ćemo i u naredne dve godine biti u prve tri zemlje“, kazao je Vučić.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži Novogodišnju konferenciju za medije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]