• Da li i vi uštedite 1.000 evra za tri meseca sa platom od 42.000 – uz to i ne starite?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Dogodilo se to ponovo i sada već deluje da nikada neće prestati. Na Uskrs je na srpskom tabloidnom nebu ponovo vaskrsao tridesetjednogodišnji Beograđanin koji vam otkriva fantastičnu tajnu uspeha.

     

    Naravno, sve je u toj meri glupavo da je od starta providno. Uz to, nakon nekoliko godina ponavljanja kvazi sistema „tri koverte“, Beograđanin koji ima platu 42.000, a za tri meseca uštedi 1.000 evra, postaje karikatura tabloidnog novinarstva.

     

    U nedelju, 24. aprila, Kurir je objavio senzacionalnu priču o tome kako „BEOGRAĐANIN (31) UŠTEDI SA PLATOM OD 42.000 ČAK 1.000 EVRA ZA 3 MESECA: Uveo je SISTEM 3 KOVERTE i on provereno funkcioniše!“ Senzaciju prati i nadnaslov „MAĐIONIČAR“.

     
    Dalje vam je priča možda i poznata, neimenovani sagovornik koji je do pre nekoliko meseci bio nezaposlen i nije imao gotovo nikakve prihode, zaposlio se u administraciji jedne građevinske firme. Odlučio se da bude anoniman, razumite diskreciju, svetu otkriva „samo“ najbolji sistem na svetu, piše 021.
     
    Uglavnom, taj Beograđanin odmah odvoji deo plate, kupi 200 evra, koje stavi u kovertu i „zaboravi na njih“. Potom morate da imate strogu disciplinu, jer osim koverte u kojoj su evri, treba da imate još dve u kojima se gomila novac. Jedna je za novčanice od 1.000 i 2.000 dinara, druge za „sitniš“ od 10, 20 i 50 dinara.
     
    Svoj uspeh u uštedi doprinosi i tome što mu roditelji pomažu, a takođe i ne nosi mnogo para sa sobom, druži se po kućama, ne i kafićima, ako ide negde piće ponese „iz bogatog bifea svojih roditelja“, živi sa devojkom koja plaća kiriju za stan, pa savetuje i da se prestane sa pušenjem i da se umesto toga uvede „pušačka koverta“.
     
    Shvatili ste do sada, saveti se nižu, ali je priča i dalje, jednostavno, nebulozna. Prema tabloidnoj računici, pametni Beograđani živi isključivo na tuđ račun, pošto gotovo sav novac od plate odvaja za štednju. 
     
    E sad, mali problem je taj što je Beograđanin od 31 godinu imao isto toliko godina i 2016. godine, kada je ovu priču objavio Blic. Više od pet godina kasnije, potpuno istu priču, sa istim izjavama i čovekom iste starosti, objavljuje i Kurir. Ali nije mu prvi put, isti klikbejt objavio je već u decembru 2017. godine.
     
    Osim toga, i sam Blic je reciklirao sopstveni tekst iz 2016. i to samo dve godine kasnije. Isti Beograđanin pojavio se i u Telegrafu i drugim tabloidima.
     
    Kako je ranije objavilo Raskrikavanje, tekstova o načinima da se uštedi ima mnogo na internetu. Ukoliko pretražite članke na engleskom, možete videti da se mnogo njih u velikoj meri preklapa sa savetima „Beograđana“ iz tekstova iznad. 
     
    Stvari su u jednom momentu otišle toliko daleko da su tabloidi objavili romantični klikbejt tekst o devojci Beograđanina, koja je „rekla“ kako nema problema što joj momak štedi.
     

    Dogodilo se to ponovo i sada već deluje da nikada neće prestati. Na Uskrs je na srpskom tabloidnom nebu ponovo vaskrsao tridesetjednogodišnji Beograđanin koji vam otkriva fantastičnu tajnu uspeha.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]