• Đačke kecelje u dve beogradske škole

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novosti, 21. septembar – Učenici od prvog do šestog razreda OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice imaju kecelje, a Savet roditelja OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči prihvatio je predlog da se uvedu kecelje od prvog do četvrtog razreda.

    Prema rečima pomoćnice direktora OŠ „Aleksa Šantić“, Dragane Kalinić, školske uniforme su uvedene 2013. godine i trenutno ih nose učenici od prvog do šestog razreda. Dečaci imaju plave, a devojčice roze i imaju grb škole. Đaci kažu da im treba manje vremena da se spreme, jer ne treba da brinu šta će obući.

    Škola finansira kupovinu uniformi, a prethodno je Savet roditelja prihvatio ovu ideju, smatrajući da se individualnost više ispoljava kroz učenje i napredovanje, a manje kroz spoljašnji izgled. Ideja nam je da školske uniforme nose svi učenici od prvog do osmog razreda, kao i da ih dobiju i nastavnici„, objašnjava Kalinić.

    Stopama ove škole krenula je i najveća osnovna škola u Srbiji „Nikola Tesla“ u Vinči. Na Savetu roditelja je doneta jednoglasna odluka da se uvedu uniforme za učenike mlađih razreda. Ukoliko odluka dobije „zeleno svetlo“, sledi zakonska procedura raspisivanja tendera i izbora proizvođača koji ponudi najpovoljniju cenu uniforme. Ako sve bude teklo po planu, može se očekivati da se učenici, već u drugom polugodištu u učionicama pojave u uniformama.

    Svi prisutni članovi Saveta roditelja prihvatili su uvođenje uniformi, koje bi oni kupili„, objašnjava Dragoljub Gačić, direktor škole. „Cena po komadu bila bi oko 1.000 dinara, a trebalo bi svaki razred da ima drugu boju uniforme. Ovim potezom želimo da umanjimo socijalne razlike među učenicima, takođe i roditeljima će biti praktičnije, jer deca neće prljati i habati svoju garderobu.

    Opširnije o ovome na sajtu Novosti.

    Učenici od prvog do šestog razreda OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice imaju kecelje, a Savet roditelja OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči prihvatio je predlog da se uvedu kecelje od prvog do četvrtog razreda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]