• Danas stiže 40.000 Fajzerovih vakcina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiju danas stiže više od 40.000 Fajzerovih vakcina, najavila je premijerka Ana Brnabić, dodajući da očekuje da u toku sledeće sedmice stignu i prve AstraZeneka vakcine.

    Brnabić je navela da se u martu očekuju i vakcine iz Kovaks programa i istakla da će na taj način građani imati i veći izbor cepiva.

    „Bez ikakve sumnje biće dovoljno vakcina za sve koji žele da se vakcinišu“, kazala je premijerka i navela da se sada podiže kapacitet za vakcinaciju.

    Kako navodi, rekord je oko 70.000 vakcinisanih osoba u toku jednog dana, a sada se radi i revakcinacija, plus nove doze.

    Navodeći da je pročitala u određenim medijima da je odziv na vakcinaciju u našoj zemlji razoračaravajući, Brnabić kaže da ne zna u kojoj Srbiji žive ljudi koji mogu tako nešto da kažu.

    „U našoj državi odziv je skoro najbolji u Evropi i te kritike su dokaz da je tim ljudima žao što je vakcinacija kod nas uspešna“, kaže premijerka.

    Do sada je, prema njenim rečima, 635.000 osoba vakcinisano prvom dozom, oko 182.000 je revakcinisano, što je otprilike nešto više od 805.000 vakcinacija.

    „U ovom trenutku 11 odsto od ukupne punoletne populacije je primilo prvu vakcinu, oko tri odsto je imunizovano, primili su i revakcinu i očekujem da će nešto malo ispod 20 odsto do kraja februara primiti prvu dozu“, kazala je Brnabić.

    Apelovala je na sve građane da i nakon dobijene prve doze koriste maske, jer se imunitet stiče tek dve nedelje nakon revakcinacije.

    U Srbiju danas stiže više od 40.000 Fajzerovih vakcina, najavila je premijerka Ana Brnabić, dodajući da očekuje da u toku sledeće sedmice stignu i prve AstraZeneka vakcine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]