• DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Rad škola i fakulteta je stalna tema, pratimo situaciju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pitanje rada škola i fakulteta u uslovima epidemije virusa korona je nešto o čemu se stalno govori, nezavisno od sastanaka Kriznog štaba, kaže zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević i ističe da se prati epidemiološka situacija i da se odluke mogu donositi na dnevnom nivou, ukoliko to bude bilo potrebno.

    Ona je navela da je početak školske godine doneo sporadične slučajeve zaražavanja koronom i napomenula da se u tim situacijama reagovalo na vreme, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

    Kisić Tepavčević je rekla da su u Kriznom štabu izuzetno ponosni na đake i nastavnike koji se pridržavaju propisanih mera.

    „Nastava se odvija kontinuirano i bez većih problema i nadamo se da ćemo uspeti to da održimo što duži vremenski period“, rekla je ona.

    Kisić je navela da porast broja zaraženih nije povećao broj pacijenata na bolničkom lečenju.

    Međutim, istakla je da je zadatak svih nas da održimo takvo stanje, podvlačeći da nastupa period kada se usled hladnijeg vremena, najbrže šire respiratorne infekcije.

    „Dosadašnje iskustvo i prethodne nedelje su pokazale da to itekako možemo i umemo da sprečimo i sad najviše snage treba da usmerimo na borbu protiv virusa“, rekla je Kisić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]