• Darku Šariću određen pritvor

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću i još četvorici osumnjičenih.

    Kako je saopštio Viši sud u Beogradu, pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi „postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u skladu sa članom 211 stav 1, tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku“.

    Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

    Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenima je na teret stavljeno više krivična dela. 

    Darko Šarić koji je pre dva dana uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, negirao je sinoć na saslušnju u tužilaštvu za organizovani kriminal izvršenje svih novih krivičnih dela za koje se sumnjiči.

    „Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su u toku – dva postupka su u završnim fazama“ rekao je njegov branilac Danilo Šarić . 

    Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

    Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

    Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću i još četvorici osumnjičenih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]