• Debakl Partizana: AEK eliminisao crno-bele iz Lige Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dva puta su vodili fudbaleri Partizana golovima Rikarda Gomeša, ali nisu uspeli da trijumfuju u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope – 2:2 (1:0). AEK je izobrio remi kojim je sačuvao prednost ostvarenu u Larnaki na Kipru (2:1). Crno-belima je preostalo učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija i mnogo problema koji bi mogli da dovedu do velikih promena u rukovodstvu kluba. U plej-ofu trećeg po redu, klupskog međunarodnog takmičenja, Partizan će se boriti sa Hamrunom sa Malte.

     

    U odnosu na duel na Kipru, prednost na golu dobio je Popović, a u poslednjoj liniji umesto Saničanina, Marković. Partizan je dobrih dvadesetak minuta nametnuo ritam, sa Menigom i Dijabateom vršio je pritisak na štopere AEK-a međutim fudbaleri u manevru nisu imali dovoljno snage i ekspolozivnosti da kontinuirano isprate intezitet.

    Na sreću po crno-bele, prednost gostiju iz prvog meča anulirana je upravo u uvodnih dvadesetak minuta; Natho je oduzteo jednu loptu protivniku, prosledio je ka Dijabateu koji je pasom u prostor izbacio Rikarda, a iskusni centarfo,r u skladu sa stečenim renomeom u Humskoj, bez problema matirao Pirića.

     

    Izašli su gosti, posle primljenog gola, visoko; Tomović je kao najiskusniji defanzivac pomerio poslednju liniju na tridesetak metara od svog gola, što je izazvalo određenu diskomunikaciju u veznom redu domaćina. Šumove je najčešće stvarao Andrade, koji je imao velikih problema u kontroli lopte i prvom pasu.

    Ni Fejsa nije odusao sigurnošću; upravo je jedna njegova greška ispred gola Popovića kumovala šansi Altmana, ali je fudbaler AEK-a bio neprecizan.

    Partizan nije demonstrirao sposobnost građenja napada iz svog šesnasterca po zemlji, naprotiv. Iako je AEK visokim izlascima bio idealan rival za „pokaznu vežbu“ naučenog, štoperi i bekovi crno-belih nisu znali kako da iz dva do tri dodavanja iznesu loptu na protivničku polovinu.

    AEK je osetio u kojim je taktičkim segemtima Partizan najslabiji; već na startu drugog poluvremena Đurčo je prošao po levom boku, uputio oštar centaršut po travi, loptu je zakačio Marković i prevario golmana Popovića, piše Danas.

     

    Iznenađujući pogodak gostiju nije sputao domaćina. Tri minuta kasnije, izraziti individualac, Dijabate je izlomio čuvara po desnoj strani, odlično je centrirao slabijom, desnom nogom, putanju lopte je sjajno predvideo Rikardo i matirao golmana AEK-a odličnim udarcem glavom.

    Nisu uspeli fudbaleri crno-belih ni da se ljudski izgrle, a gledaoci su svedočili trećm golu na meču u roku od šest minuta. Poput Mesija,Faraž je nanizao trojicu fudbalera Partizana, poslednji je nastradao Vujačić pre nego što je fenomenalnim šutem, sa nekih šesnast metara, matirao nemoćnog Popovića.

    Praktično od drugog gola gostiju smislene igre gotovo da i nije bilo. Pokušao je trener Stolica sa ubacivanjem Jovića, pomeranjem Dijabatea više ka sredini, s obzirom na to da u vezi Partizan ništa nije mogao da uradi, međutim bezidejnost je sve vreme preovladavala u igri domaćina.

    Na nesreću crno-belih, Rikardo se požalio na bolove u leđima, pred kraj utakmice, čime je sužen arsenal u samom špicu napada.

    Imao je Menig šut sa distance koji je završio na stativi, pokušao je i Lutovac u smiraj meča, Baždar se usidrio u šesnastercu AEK-a, ali ništa nije vredelo.

    Partizan je bio bezidejan, užasno spor i negledljiv u meri da ništa konkretnije nije uradio ni u naodknadi vremena.

     

    Dva puta su vodili fudbaleri Partizana golovima Rikarda Gomeša, ali nisu uspeli da trijumfuju u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]