• Deca i roditelji pripremaju se za školu – zna se ko bira, a ko plaća školski pribor

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Deca i roditelji žele na vreme da se pripreme za školu, pa je kupovina školskog pribora već u toku. Zna se ko bira, a ko plaća. I pored akcijskih cena, nisu svi zadovoljni.

    Mali Filip se uz pomoć svoje bake sprema za polazak u prvi razred. Omote je pronašao, trebaju mu još sveske koje mu se dopadaju.

    „Slučajno smo se zadesili, pa kupujemo i školski pribor. Mi smo iz Republike Srpske, ali ćemo usput ovde da kupimo pošto smo u blizini. Cene su takve kakve su, šta da radimo. Mora se. Mi smo već iškolovali svoju decu, sad unuke“, kaže Filipova baka Nada Ignjačić.

    Nakon razgovora, Filip je primetio svesku koja mu se dopada. Stariji školarci uglavnom traže deblje i tvrdo ukoričene sveske.

    I pored velikog izbora u ovoj prodavnici, ekipa RTS-a nije zatekla sveske sa likovima zvezda raznih društvenih mreža. Mladi uglavnom znaju ko su ti ljudi, pa smo ih pitali da li bi kupili takvu svesku.

    „Ne bih platila u životu 1.000 dinara. Za te pare mogu kupiti pet svezaka. Taman koliko mi treba za školu“, ističe jedna od učenica.

    Ipak, i pored akcijskih cena, nisu svi zadovoljni. Iz trgovinskog lanca kažu da za sada nema gužvi, ali da će ih sigurno biti pred prvi septembar.

    „Deca i roditelji žele na vreme da se pripreme za školu. Deca se pripremaju i žele u svom društvu da se pokažu i zato je naš asortiman ovde veliki, da bi svako našao izbor za sebe“, kaže specijalista za interne i eksterne komunikacije Maja Rejić.

    Tu je moguće kupiti malu svesku za 40, a veliku za 80 dinara. Puna pernica košta 280 dinara, a set, koji sadrži torbu, torbu za patike i pernicu, 2.800 dinara.

    Naravno cene variraju u zavisnosti od kvaliteta. U Kosovskoj na primer, ne samo da nema gužve, već kupaca gotovo da nema, iako je ponuda velika, tvrde zaposleni koji nisu hteli pred kamere.

     

     

    Deca i roditelji žele na vreme da se pripreme za školu, pa je kupovina školskog pribora već u toku. Zna se ko bira, a ko plaća. I pored akcijskih cena, nisu svi zadovoljni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]