• „Deca su legla na pešački“: Opasan TikTok trend hara Srbijom, roditelji oprez

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jedan korisnik društvenih mreža objavio je na popularnom Instagram profilu apel upućen roditeljima zbog, kako je naveo, novog TikTok izazova koji ozbiljno može ugroziti bezbednost dece, ali i učesnika u saobraćaju.

     

    Korisnik je naveo da je prisustvovao sceni u Zemunu, koju je detaljno opisao.

    „Na raskrsnici kod stadiona, kada se upalilo zeleno svetlo za pešake, tri klinca, maks deset, 11 godina, su se zatrčali i na pola pešačkog legli da urade dva skleka i pretrčali, smejući se! U pitanju je raskrsnica i oni koji skreću. mogli su da udare ludu decu i da robijaju ni krivi ni dužni“, naveo je ovaj korisnik uz savet:

    „Razgovarajte sa decom i vodite računa kakav sadržaj gledaju na telefonima“, zaključuje.

    Početkom juna, podsećanja radi, roditelji i stručnjaci su ukazivali na jedan sličan, ali jednako opasan trend u kom deca istrčavaju pred kamione.

    „Javlja kuma psihoterapeut da je zvala majka tinejdžerke koja je saznala da se spremaju za TikTok čelendže pretrčavanja auto-puta ispred kamiona! Zaustavljajte, bre, planetu, internet, sve“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

    Cilj većine TikTok izazova je da budu što rizičniji, odnosno opasniji po život i upravo zbog toga predstavljaju crveni alarm kod svih roditelja.

    „Do sada sam imao pet maloletnih pacijenata, koje su roditelji doveli na savetovanje zbog zavisnosti od TikToka i izazova u kojima su učestvovali, a koji su ih mogli koštati života. Novi izazov ili ‘čelendž’, je pretrčavanje auto-puta ili velike ulice, ali obavezno ispred kamiona, kako bi rizik bio što veći. Kada uspešno pretrče ulicu, dobiju na hiljade lajkova, a to je, nažalost, sve o čemu oni razmišljaju i što im je važno“, objasnio je ranije za portal Nova.rs Marko Batur, defektolog – specijalni pedagog iz Pančeva.

     

     

    Jedan korisnik društvenih mreža objavio je na popularnom Instagram profilu apel upućen roditeljima zbog, kako je naveo, novog TikTok izazova koji ozbiljno može ugroziti bezbednost dece, ali i učesnika u saobraćaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]