Srbija

Deklaracija opozicionih stranaka o bojkotu izbora

Izvor: 
FoNet Sub, 01/02/2020 - 18:29


Savez za Srbiju (SzS) i predstavnici stranaka koje su odlučile da bojkotuju izbore na proleće usvojile su Deklaraciju kojom se obavezuju da će "svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora smatrati aktom rušenja ustavnog poretka".

"Takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti. Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim, legalnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije", stoji u Deklaraciji.

 

U Deklaraciji je navedeno "da će se suprotstaviti nasilju, posebno svakom ekstremizmu povezanim sa režimom".

"Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i da ćemo pružiti pomoć i zaštitu. Nastavićemo saradunju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj. Nastavićemo razgovore sa predstavnicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratske vrednosti, slobodu medija i slobodne izbore", piše u Deklaraciji

Kako se navodi, građanima su obećali bojkot uzurpiranog parlamenta i to su, kako kažu, ispunili. Ispunjen je, dodaje se i bojkot izbora, što je, kako se ističe, i obećano.

"Građanima obećavamo da će Srbija dobiti slobodne i poštene izbore i to ćemo ispuniti! Idemo u bojkot! U bojkot za Srbiju", zaključak je Deklaracije. 

 
 MarketingNajnovije vesti